Meteoroloji uyardı! Sıcaklıklar artıyor

Meteoroloji, sıcaklıkların ülkemizin kuzey ve iç kesimlerinde 2 ila 4 derece artacağını, diğer yerlerde ise önemli bir değişiklik yaşanmayacağını duyurdu.

YAŞAM 08.08.2019, 09:55 08.08.2019, 10:32
Meteoroloji uyardı! Sıcaklıklar artıyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan bilgilere göre; ülkemizin kuzeydoğu kesimleri ile Doğu Akdeniz'in iç kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği öngörülüyor.

Bayram çok sıcak olacak

Marmara'da hafta sonu hava sıcaklığı daha da artarken, ülke genelinde önümüzdeki günlerde hava güneşli olacak, sıcaklıklar hızla artacak; bayram aşırı sıcak bir havada seyredecek.

İstanbul'da nem orta seviyede, sıcaklık 31 derece ve pazar günü 34 dereceye kadar artacak. Ankara 31, Bursa 34 derece olacak. İzmir'e çok sıcak hava geri geliyor, kent perşembe 36, bayramda 40 derece olarak gerçekleşecek.  Antalya'da bugünlerde çoğunlukla kuru sıcak olacak, termometre değeri 38'i gösteriyor.

Hava sıcaklığı

Hava sıcaklığının kuzey ve iç kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı öngörülüyor. 

Rüzgâr

Rüzgârın genellikle kuzeyli, Akdeniz kıyılarında batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Akdeniz'in iç kesimlerinde yer yer kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

Vatandaşlara uyarı

Rüzgârın Akdeniz'in iç kesimlerinde kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi beklendiğinden ulaşımda aksamalar, ağaç devrilmesi vb. yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmaları için uyarı yapıldı.

Bazı illerimizde hava durumu şöyle:

İSTANBUL, 31°C
Az bulutlu

ANKARA, 31°C
Az bulutlu

İZMİR, 35°C
Az bulutlu ve açık

ANTALYA, 38°C
Az bulutlu ve açık

ZONGULDAK, 27°C
Az bulutlu

TRABZON, 26°C
Parçalı bulutlu

ERZURUM, 29°C
Parçalı ve az bulutlu

DİYARBAKIR, 39°C

Az bulutlu ve açık

Yorumlar (0)