Meteoroloji uyardı: Kavurucu sıcaklar geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, yeni hafta ile birlikte birçok bölgede kavurucu sıcakların etkili olacağı duyuruldu.

YAŞAM 01.07.2022, 08:12
Meteoroloji uyardı: Kavurucu sıcaklar geliyor

Meteoroloji’den alınan verilere göre, son günlerde birçok ilde hayatı felç eden kuvvetli yağışlar yeni haftanın ilk günü ile birlikte yerini kavurucu sıcaklara bırakacak. Pazartesi gününden itibaren birçok bölgedeki sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerine çıkacağı vurgulanırken, vatandaşlara da tedbirli ve dikkatli olmaları yönünde çağrı yapıldı. 

Sağanak yağışlar yarın etkisini kaybedecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan 5 günlük hava tahminine göre, Türkiye genelindeki birçok bölgede etkili olan sağanak yağışlar bugün de etkisini sürdürecek. Yapılan tahminlere göre, kuvvetli yağışların yarın etkisini kaybetmesi bekleniyor. Pazartesi gününden itibaren ise birçok bölgede kavurucu sıcaklar görülecek. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan mesajda, özellikle Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde yaşayan vatandaşlar uyarılarak, bu süreçte mümkün olduğunca öğle saatlerinde dışarı çıkmamaları istendi. 

Güneydoğu Anadolu Bölgesi ve Kıyı Ege’de etkili olacak

Hafta başı itibariyle Güneydoğu Anadolu Bölgesi ve Ege Bölgesi’nde sıcaklıkların artacağı belirtildi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından özellikle Güneydoğu Anadolu Bölgesi ve Kıyı Ege’de yer alan şehirlere ‘yüksek sıcaklık’ uyarısında bulunuldu. Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan uzmanlar, kavurucu sıcakların etkisini artıracağı yeni haftada güneş kremi kullanımının önemine vurgu yaptı.

Yorumlar (0)