Meteoroloji uyardı: Irak ve Suriye'den geliyor...

Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki bazı kentlerde bu akşam itibarıyla Irak ve Suriye kaynaklı toz taşınımı bekleniyor.

YAŞAM 18.05.2023, 21:47
Meteoroloji uyardı: Irak ve Suriye'den geliyor...

MGM (Meteoroloji Genel Müdürlüğü) tarafından gerçekleştirilen açıklama doğrultusunda, Muş, Bitlis, Van, Hakkari, Şırnak, Batman, Siirt, Diyarbakır ve Mardin çevrelerinde bu akşam saatleri itibarıyla Irak ve Suriye kaynaklı toz taşınımı olması öngörülüyor.

Toz taşınımının Hakkari, Şırnak, Batman ve Siirt çevreleri ile Mardin'in doğusunda yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. 

Yarın ve cumartesi günü de etkili olması öngörülen toz taşınımı ile bölgede ulaşımda aksamalar, güney yönlü şiddetli rüzgar, hava kalitesinde azalma, görüş mesafesinde düşme ve yağış görülen yerlerde, çamur şeklinde yağış gibi olumsuz durumlara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekiyor. 

Toz taşınımı nedir?

Çöl bölgelerindeki küçük toz parçacıkları binlerce kilometre yol katedebiliyor. Bahse konum durum 'toz taşınımı' olarak nitelendiriliyor. Toz taşınımının etkisi toz fırtınalarıyla çok daha uzak bölgelere ulaşabiliyor.

Yorumlar (0)