Meteoroloji paylaştı: 12 ile sağanak, 3 bölgeye toz taşınımı geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 5 günlük hava tahmin verileri paylaşıldı. Buna göre, 11 kent için gök gürültülü sağanak yağış uyarısında yapılırken hava sıcaklıklarında büyük bir değişiklik yaşanması beklenmiyor. İşte İstanbul, Ankara ve diğer illerde beklenen hava durumu...

YAŞAM 22.05.2023, 08:19
Meteoroloji paylaştı: 12 ile sağanak, 3 bölgeye toz taşınımı geliyor

Meteoroloji tarafından paylaşılan verilere göre, yurt genelinin çok ve parçalı bulutlu, Karadeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu, Akdeniz, Ege, Marmara’nın güneyi, Güneydoğu ve Doğu Anadolu ile Tekirdağ ve Edirne taraflarının bölgesel olmak üzere gök gürültülü sağanak ve sağanak yağışlı olacağı tahmin ediliyor.

O bölgelerde toz taşınımı bekleniyor

Yağışların, Orta Karadeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Batı Akdeniz’in iç tarafları, İç Ege, ile Tunceli, Bolu, Yozgat, Kırıkkale, Kırşehir, Mersin ve Adana taraflarında yerel olarak kuvvetli olacağı bekleniyor.

Rüzgarın Güneydoğu Anadolu ile Doğu Akdeniz’in batısında güney taraflarında kuvvetli şekilde eseceği tahmin ediliyor. Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu’nun güneydoğusu ile Doğu Akdeniz’de toz taşınımı gerçekleşmesi bekleniyor.

Hava sıcaklıklarında ise büyük bir değişiklik görülmesi beklenmiyor. Batı taraflarında mevsim normallerinden düşük, diğer bölgelerde ise mevsim normallerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

12 il için uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü şu iller için sarı kodlu uyarıda bulundu: Uşak, Muğla, Manisa, Kütahya, İzmir, Isparta, Eskişehir, Denizli, Burdur, Aydın, Antalya ve Afyonkarahisar.

Yorumlar (0)