Meteoroloji il il uyardı: Sağanak geliyor!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Türkiye'nin bazı kesimleri için sağanak uyarısında bulunuldu. 

YAŞAM 07.11.2020, 11:14 09.11.2020, 14:24
Meteoroloji il il uyardı: Sağanak geliyor!

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün yaptığı güncel hava durumu tahminlerine göre; Türkiye genelinde parçalı ve çok bulutlu havanın etkili olacağı tahmin ediliyor. Türkiye'nin güneyinin ise yer yer az bulutlu geçeceği öngörülüyor. 

Doğu Anadolu Bölgesi'nin güneydoğusu, Doğu Karadeniz kıyıları, Sinop, Tokat, İstanbul ve Gümüşhane çevrelerinde sağanağın etkili olması bekleniyor. Çanakkale ve Tekirdağ'ın doğu kesimleri ile Balıkesir ve Kırklareli kıyılarında da sağanağın etkili olacağı tahmin ediliyor. 

Kuvvetli yağış uyarısı!

Ordu'nun doğu ilçeleri ile Giresun, Artvin, Rize ve Trabzon çevrelerinde yağışların kuvvetli olacağı öngörülüyor.

Kar yağışı geliyor 

Öte yandan, Doğu Karadeniz'in Doğu Anadolu'ya bağlandığı karayolunun yüksekleri ile Hakkâri'nin yükseklerinde karla karışık yağmurun etkili olması bekleniyor. Söz konusu yerlerde yer yer kar yağışının etkili olacağı tahmin ediliyor. 

Batı Karadeniz'in iç taraflarında ise pus ve sisin etkili olacağı öngörülüyor.  

Hava sıcaklığı

Türkiye genelinde hava sıcaklıklarında kritik bir değişiklik yaşanmayacağı, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinde olacağı tahmin ediliyor. 

Rüzgâr

Rüzgârın genel olarak kuzeyden hafif kuvvette, bazen orta kuvvette esmesi bekleniyor. Kuzey Ege, Batı Akdeniz'in Toroslar bölümü ve Marmara Bölgesi'nin güneybatısında rüzgârın kuzey ve kuzeydoğudan kuvvetli şekilde eseceği öngörülüyor. 

Ankara'da hava nasıl olacak?

Ankara'da parçalı ve az bulutlu havanın etkili olması bekleniyor. 15°

İstanbul'da hava nasıl olacak?

İstanbul'da çok bulutlu ve sağanak yağışlı havanın etkili olacağı tahmin ediliyor. 16°

İzmir'de hava nasıl olacak?

İzmir'de az bulutlu havanın etkili olacağı öngörülüyor. 21°

Yorumlar (0)