Otobüste panik: Koronavirüse yakalandığını ağzından kaçırdı!

Ankara'da belediye otobüse binen kadın, telefonda görüştüğü kişiye "yeni tip koronavirüse (Covid-19) yakalandığını" söyledi. Bunun üzerine otobüste bulunan diğer yolcular, söz konusu kadının inmesini isteyince tartışma çıktı. 

YAŞAM 07.11.2020, 11:35 08.11.2020, 14:00
Otobüste panik: Koronavirüse yakalandığını ağzından kaçırdı!

Olay, Ankara'da bir belediye otobüsünde meydana geldi.

Otobüse binen bir kadın, telefonda görüştüğü kişiye "yeni tip koronavirüse (Covid-19) yakalandığını" anlattı. Bunu duyan diğer yolcular ise paniğe kapılarak, kadının otobüsten inmesini talep etti. Sağlık çalışanı olduğunu belirten kadın ise otobüsten inmeyeceğini söyledi.

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) testinin pozitif çıktığını yeni öğrendiğini ve yanında bulunan koltuğa kimseyi oturtmayan kadın, zaten sağlık görevlisi olduğunu ve akşama kadar hastanede çalıştığını ifade etti. Bunun üzerine başka bir yolcu, otobüste 30 kişinin bulunduğunu ve sağlık görevlisi kadının inmesi gerektiğini belirterek, yanına birinin oturup oturmamasının önemli olmadığını, çevresinde birçok insanın bulunduğunu söyledi. 

Bazı yolcular, güvenlik güçlerinin çağrılmasını talep etti. Belediye otobüsünün şoförü ise olaya müdahalede bulunmasının ardından sürmeye devam etti. 

"Etrafı da boş olmalı"

Toplum Bilimleri Kurulu üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, söz konusu olaya ilişkin açıklamada bulundu. 

Vatandaşların her zaman yanında bulunan kişilerin yeni tip koronavirüs (Covid-19) hastası olduğunu düşünerek tedbir almaları gerektiğine dikkat çeken Prof. Dr. İlhan, söz konusu otobüsün içerisinde herkesin maske taktığını söyledi.

Prof. Dr. İlhan, yeni tip koronavirüs (Covid-19) hastası olduğunu belirten kadının maske taktığını ve yanının boş olduğunu ancak etrafının da biraz boş olmasının gerektiğini ifade etti.

"Şoförün kadını uygun bir yerde indirmesi gerekirdi"

Şoförün söz konusu kadını uygun bir yerde indirmesi ve kadının da bunu anlayışla karşılaması gerektiğini aktaran Prof. Dr. İlhan, otobüste bulunan diğer yolcuların da paniğe kapılmadan sağlık görevlisi kadının etrafından uzaklaşmaları gerektiğini belirtti. 

"Ötekileştirmemek lazım"

Prof. Dr. İlhan, otobüste bulunan tüm vatandaşlar için yeni tip koronavirüs (Covid-19) tehlikesinin bulunduğuna dikkat çekerek, hasta olan insanları ötekileştirmemek gerektiğini söyledi.

Herkesin bir gün yeni tip koronavirüs (Covid-19) hastası olabileceğini kaydeden Prof. Dr. İlhan, temas şüphesinin olması durumunda bir hafta boyunca insanların kendilerine dikkat etmeleri gerektiğini ifade etti.

"Otobüsten inince maskeyi değiştirmeliler"

Prof. Dr. İlhan, otobüsten indikten sonra herkesin maske değiştirmesi gerektiğine dikkat çekerek, vatandaşların kendilerine dikkat etmeleri ve belirti göstermeleri halinde doktora gitmelerinin şart olduğunu belirtti.

"Kibar bir şekilde söylenebilir"

Sağlık görevlisi kadının otobüsten inmesinin kibar bir şekilde istenebileceğini kaydeden Prof. Dr. İlhan, inmemesi halinde söz konusu durumun adli makamlara yansıyabileceğini ancak yine de vatandaşların sert bir tutum sergilemelerinin yanlış olduğunu ekledi. 

Yorumlar (0)