Meteoroloji'den yoğun kar, kuvvetli sağanak ve don uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından paylaşılan hava durumu tahmin raporuna göre bugün bazı bölgelerde yoğun kar yağışı ve kuvvetli sağanaklar bekleniyor. Haftalık rapora göre 7-13 Ocak tarihleri arasında etkili olacak kar yağışları nedeniyle yurdun bazı bölgeleri beyaz örtüyle kaplanacak.

YAŞAM 07.01.2023, 09:15 08.01.2023, 10:33 Hakan Öksüz
Meteoroloji'den yoğun kar, kuvvetli sağanak ve don uyarısı

Ocak ayının ilk haftası geride kalmasına rağmen beklenen kar yağışlarının gelmemesi, vatandaşları kara kara düşündürüyor. Türkiye'deki tüm camilerde dün kılınan cuma namazında yağmur duası yapıldı. Çiftçiler için hayati nitelikte olan kar yağışı, barajların dolması için de bir hayli önem arz ediyor. Meteoroloji'den gelen son açıklamalar, kar yağışı bekleyenlerin yüzünü güldürecek.

Doğu Anadolu'da kar kalınlığı 20 santimetreye ulaşacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bu hafta havanın nasıl geçeceğine ilişkin tahmin raporunu paylaştı. Aktarılan bilgilere göre 7-13 Ocak tarihlerinde Türkiye'nin bazı bölgelerinde kar yağışı etkisini gösterecek. Bugün Doğu Anadolu ile Karadeniz'in iç kesimlerinde etkili olacak yoğun kar yağışları nedeniyle bazı bölgelerde kar kalınlığı 20 santimetreye ulaşacak.

Doğu Karadeniz'de kuvvetli sağanak yağış bekleniyor

Bugün Karadeniz genelinde sağanak yağışlar görülecek. Trabzon ve Rize'de kuvvetli sağanak yağış bekleniyor. Artvin'de ise yoğun kar yağışı etkili olacak. Çarşamba gününden itibaren ise kar yağışları, İç Anadolu'da etkisini göstermeye başlayacak. 

Buzlanma ve don uyarısı

Bu hafta etkili olması beklenen kar yağışlarından dolayı İç Anadolu, Karadeniz ve Doğu Anadolu'daki bazı bölgeler beyaz örtüyle kaplanacak. Uzmanlar, buzlanma ve don hadisesine karşı vatandaşları uyardı. Bu hava koşullarında su baskını ve buzlanma gibi hadiselerin yaşanabileceği, ulaşımda aksaklıkların meydana gelebileceği belirtildi.

Yorumlar (0)