Meteoroloji "Basra'dan geliyor" dedi ve saat verdi!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Basra'dan gelen sıcak hava dalgasının pazar gününden itibaren gelecek haftanın ortasına kadar etkili olacağı uyarısında bulundu. Meteoroloji, 11.00 ve 16.00 arası kronik hasta, yaşlı ve çocukların tedbirli olmasını istedi.

YAŞAM 19.07.2020, 09:31
Meteoroloji "Basra'dan geliyor" dedi ve saat verdi!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre, önümüzdeki hafta kuzey ve kuzeydoğu kesimlerde kısa süreli gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek ancak bunun dışında yurt genelde parçalı bulutlu ve az bulutlu bir hava hakim olacak.

Türkiye'yi gelecek hafta ortasına kadar etkili olacak bir sıcak hava dalgası bekliyor. Basra'dan gelecek bu sıcak hava dalgası, güneydoğu bölgelerden itibaren ülke genelinde sıcaklıkları 5 ila 8 derece artıracak.

Bugünlerde mevsim normalleri dolaylarında olan hava sıcaklıklarının hissedilir derecede artacağını belirten Meteoroloji uzmanları, özellikle iç ve doğu bölgelerde hava sıcaklığının mevsim normallerinin 5 ila 8 derece üzerine çıkacağını, haftanın ikinci yarısında ise tekrar düşüşe geçerek Türkiye genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceğini belirtti.

11.00-16.00 arasına dikkat

Meteoroloji uzmanları, güneş ışınlarının dik açıyla geldiği ve dünya üzerinde en etkili olduğu 11.00-16.00 saatleri arasında özellikle kronik hastalar, yaşlılar ve çocuklar için uyarıda bulundu.

Bu grupların mümkünse saat 11-16 arasında dışarı çıkmamaları gerektiğini ifade eden Meteoroloji uzmanları, güneş çarpmasına karşı dikkatli ve tedbirli olunmasının yarar sağlayacağını bildirdi.

İllerde hava sıcaklıkları

Basra'dan gelen sıcak hava dalgasının bu hafta ülke üzerindeki etkisiyle bazı illerimizde hava şöyle olacak:

Şanlıurfa 44 °C
Elazığ 40 °C
Gaziantep 40 °C


Bingöl 39 °C
Kayseri 38 °C
Ankara 37 °C
Konya 37 °C
Amasya 37 °C


Sivas 36 °C
İzmir, 34 °C
Eskişehir 34 °C


Adana 33 °C
Antalya 32 °C


İstanbul 30 °C
Samsun 30 °C

Yorumlar (0)