Mersin’de sahil şeridi sapsarı: Korkutucu görüntünün nedeni bambaşka çıktı

Mersin’de başta Kızkalesi olmak üzere birçok yerde denize dökülen polen tozları sahili sarı renge boyadı. Başlarda müsilaj zannedilen polen tozuyla beraber denize gelen binlerce arıysa telef olup karaya vurdu.

YAŞAM 24.04.2022, 13:40
Mersin’de sahil şeridi sapsarı: Korkutucu görüntünün nedeni bambaşka çıktı

İlkbaharın son haftalarında sıcaklıkların artış göstermesiyle beraber sahile yakın yerler başta olmak üzere pek çok kentte ağaçlar çiçek açtı. Ağaçların çiçek açmasıyla polenler de dökülmeye başladı. 321 kilometre uzunluğundaki sahil bandı bulunan Mersin’de polen tozları birçok noktada denizle buluştu. Başta turizmin gözbebeği olan Erdemli ilçesine bağlı olan Kızkalesi’yle Ayaş sahili olacak şekilde pek çok noktada denize dökülen polen tozları suyla beraber sahile vurdu. İlk önce vatandaşların müsilaj zannettiği polen tozlarıyla beraber arılar da denizde telef oldu. Sahil kısmında birçok noktada binlerce arının telef olması ise tatil amacıyla gelen vatandaşları üzdü.

Sahil şeridinde polenlerle telef olan arılar görüldü

Hem aile ziyareti hem de tatil için Kızkalesi’ne geldiklerini ve burada havanın çok güzel olduğunu söyleyen Büşra Öztürk, “Burada deniz çok güzel. Şu an tabi aşırı derecede polen bulunuyor denizde. Buna karşın yine de güzel. Denizde polenle beraber telef olan arıları gördük, kıyıya vurmuş onlar da oldukça üzücü. Deniz her ne kadar güzel olsa dahi üzücü kısmı polenlerle arıların telef olup kıyıya vuruşu, bunun dışında her şey güzel.” şeklinde konuştu.

Denizin polenli olduğunu fakat bu bölgeyi normalde çok beğendiğini ifade eden Öztürk, denizin berrak ve çarşaf gibi olduğunu ve tatilcilerin bölgeyi tercih edebileceğini söyledi.

Herhangi bir zararı bulunmuyor

Uzmanlar mevsimin bu dönemlerinde Mersin’in dışında Muğla ve Antalya gibi kimi şehirlerde de benzer durumların yaşanabileceğini söyleyerek, polenlerin bir zararının olmadığını ve kısa bir zaman içerisinde denizde kaybolacağını söyledi.

Yorumlar (0)