Bakanlık açıkladı: Eren Abluka-5 Şehit operasyonu başladı

Eren Abluka-5 Şehit Jandarma Er Şakir Elkovan operasyonu İçişleri Bakanlığı tarafından Şırnak’ta 581 görevlinin katılımıyla başlatıldı.

GÜNDEM 24.04.2022, 13:48 25.04.2022, 09:22
Bakanlık açıkladı: Eren Abluka-5 Şehit operasyonu başladı

PKK terör yapılanmasının ülkenin gündeminden düşmesi ve bu alanda yaşadığı düşünülen teröristlerin etkisini bitirmek adına İçişleri Bakanlığı, Şırnak'ta yapılacak olan Eren Abluka-5 Şehit Jandarma Er Şakir Elkovan operasyonu gerçekleştirileceğini açıkladı.

581 görevli 37 tim görevlendirildi

Yapılacak operasyonda görevlendirilen kişiler Çakırsöğüt Jandarma Komando Tugay Komutanlığı'nca belirlenen, Güvenlik Korucu ve Jandarma Komando birimleri, Jandarma Özel Harekât (JÖH) olarak açıklandı. Görev yapacak personellerinin sayısının 37 operasyonel tim ve 581 kişi olarak belirtildi.

Çok sayıda mühimmat bulundu

Şırnak ili Gabar Dağı Karageçitte operasyonun gerçekleştirilen ilk gününde, bölgede sağlanan tarama ve arama işlemlerinde bulunan 3 sığınak ve 26 mağara; 3 tane obüs mühimmatı, bir tane el bombası, çok fazla miktarda örgütsel doküman, 2 adet EYP, yaşam malzemesi, 2 adet piyade tüfeği şarjörü ve bir tane EYP düzeneğine el konuldu.

Yapılan operasyonla alakalı açıklamalarda “Yurt içerisinde terör yapılanmasının tamamıyla yok edilip, arındırılmasına yönelik süren Abluka Operasyonları, milletimizin dayanak olması ile kararlı ve inançlı olacak bir halde başarıyla sürecektir” denildi.

Yorumlar (0)