Mayıs karı her yeri beyaza bürüdü

Kars'a bağlı Sarıkamış ilçesinde etkili olan kar yağışı ilçeyi tekrar beyaza bürüdü. Erzurum'un da yüksek kesimlerine kar yağdı.

YAŞAM 24.05.2022, 21:19 25.05.2022, 14:57
Mayıs karı her yeri beyaza bürüdü

Sarıkamış'ta akşam saatlerine doğru etkili olan yağmur yerini kar yağışına bıraktı. Sarı çiçekler ve sarıçam ormanları mayıs ayının son günlerinde karla kaplandı.

İlçeye 10 kilometre mesafedeki 2 bin 368 rakıma sahip Handere köyüne düşen kar, kış mevsimini aratmadı. Ekili alanlar, evler beyaza büründü, meralarda otlayan hayvanlar ise güçlükle köye ulaşabildi.

"Daha evvel böyle bir şey görülmedi"

Yurttaşlardan Fırat Aktaş, basın mensuplarına, mayıs ayında yağan karın kendilerini bir hayli şaşırttığını kaydederek, "Bugün mayıs ayının 24'ü. Bu kar çiftçileri çok etkiledi. Hayvanlar mecburen hep içeri girecek. Daha evvel böyle bir şey görülmedi." diye konuştu. 

Otomobiliyle köyden ilçeye gelen Metin Nail ise "Çok şaşkınız. Mayın ayının sonunda her yer beyaz örtüyle kaplandı." dedi. 

Bölgede kar yağışının gece saatlerinde de devam edeceği öğrenildi.

Erzurum'un yüksek bölgelerine kar yağdı

Erzurum'da da aralıklarla etkisini gösteren sağanak, yüksek bölgelerde kar yağışına dönüştü. Palandöken Dağı ve etrafındaki dağlar beyaz örtüyle kaplandı.

Yorumlar (0)