Çok konuşulacak suikast iddiası

ABD medyasında yer bulan haberde, IŞİD terör örgütü üyesi bir teröristin, ABD’nin eski başkanlarından George W. Bush’a geçtiğimiz yıl suikast planladığı öne sürüldü.

DÜNYA 24.05.2022, 21:54
Çok konuşulacak suikast iddiası

Söz konusu habere göre, ABD'de olduğu ileri sürülen bir IŞİD'li teröristin Bush'a suikast düzenlemeyi planladığı ve Kasım 2021'de Bush’un Dallas’ta bulunan evine giderek keşif yapmaya hazırlandığı belirtildi.

FBI'ın (Federal Soruşturma Bürosu) Ohio eyaletinde gerçekleştirdiği bir arama emri kaynak gösterilen haberde, terör örgütü mensubunun başka teröristleri de Meksika hududundan ABD’ye geçirdiği ve bahse konu suikastı beraberce yapmayı planladığı kaydedildi.

WhatsApp konuşmalarına ulaşıldı

FBI'ın, bahse konu suikast planını iki gizli muhbirin faaliyetlerine ve teröristin WhatsApp konuşmalarına erişerek ortaya çıkardığı bildirilen haberde, IŞİD'li teröristin Ohio eyaletinde bulunan Columbus şehrinde ikamet ettiği öğrenildi.

FBI: Eski Baas Partisi mensupları

Teröristin, Bush’u, milyonlarca Iraklıyı katlettiği ve 2003 yılında onun emri ile ABD’nin Irak’ı işgal ettiği gerekçesiyle bu suikastı yapmayı planladığı öne sürülen haberde, ABD istihbaratının IŞİD'i zayıflamasına karşın hala yakından izlediğine işaret edildi. 

Teröristin, Saddam Hüseyin'e bağlı olan ve 'gök gürültüsü' manasına gelen 'Al-Raed' isimli bir birliğin parçası olduğu iddia edildi. Yayımlanan haberde, birliğin yaklaşık olarak yedi mensubunun Bush'u öldürmek amacıyla ABD'ye gönderilmesinin programlandığı kaydedilerek, ülkede bulunan teröristin görevinin Bush'un ofisini ve evini bulup gözetlemek ve suikastta kullanılacak olan silahları ve araçları ayarlamak olduğu belirtildi.

FBI, Bush’a suikast planında yer alan teröristleri mevcut Irak hükümeti ile aynı düşüncede olmayan ve siyasi sürgünde olan eski Baas Partisi mensupları olarak tanımladı.

Haberde, IŞİD mensubunun tutuklanıp tutuklanmadığına ilişkin herhangi bir bilgi aktarılmadı.

Yorumlar (0)