Malatya’daki deprem konutlarında son aşamaya gelindi 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önceki günlerde katıldığı bir programda bahsettiği Malatya’daki deprem konutlarında, son aşamaya gelindi. Vatandaşlar, projenin gidişatından oldukça memnun. 

YAŞAM 03.06.2021, 14:59 04.06.2021, 12:16
Malatya’daki deprem konutlarında son aşamaya gelindi 

24 Ocak 2020 tarihinde Elazığ Sivrice’de meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki deprem, Malatya’daki binlerce evin hasar görmesine sebep olmuştu. Deprem bölgesini ziyaret eden yetkililer, depremzedeler için en kısa zamanda depreme dayanıklı evlerin inşa edileceğini belirtmişti.

Depremin üzerinden geçen 16 ayda binaların son aşamasına gelindi. Bölgedeki inşaatın ilerleyişini Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde katıldığı bir televizyon programında duyurdu.



TOKİ tarafından yapıldı

TOKİ tarafından üstlenilen proje kapsamında Malatya’daki evlerin bir kısmı tamamlandı ve vatandaşlara teslim edildi. Projenin kalan kısmında ise tamamlanma oranı yüzde 99. Modern şekilde inşa edilen konutlara yerleşen vatandaşlar, evlerinden oldukça memnun.

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder: “Elazığ’da yaşanan deprem, Malatya’daki 4 ilçemizi etkiledi. Evlerimiz yıkıldı. Yaklaşık 3 bin konutumuz hasar gördü ki bunlar yalnızca Battalgazi ilçesinde olan konutlar. Diğer ilçelerimizi de ekleyince yaklaşık 10 bin konutun hasar gördüğünü söylemek mümkün. Depremin hemen ardından alınan sıkı önlemler sayesinde daha fazla hasar görmeden o dönemi atlattık. Vatandaşlarımız, hasar almayan bölgelere intikal ettirildi. Cumhurbaşkanımız, ilçelerimizdeki hasarı gördü ve o gün, vatandaşlarımız için yeni konut sözü verdi. Hükümetin liderliğinde vatandaşlarımız için yeni evler inşa edildi.”



“Battalgazi’de 2 bölgede konutlar inşa edildi” 

“Battalgazi’de 2 bölge belirledik. Gelincik tepesi ve Kayaç bölgesinde Haziran 2020 itibarıyla inşaatlar başladı. Bazı konutlara vatandaşlarımızı yerleştirdik. Kalan konutların bir kısmının kurası önümüzdeki günlerde, kalan konutların kurası da önümüzdeki 2 ay içinde çekilecek. Amacımız, vatandaşlarımızı kısa sürede yeni evlerine yerleştirmek.”



“Her şey dört dörtlük”

Depremzede konutlarına ilk yerleşen gruplardan olan vatandaşlar da haber ajanslarına evleriyle ilgili yorumlarda bulundular. Depremzedeler, zor günleri hatırladıkça çok üzüldüklerini fakat devlet sayesinde şu anda çok mutlu günler yaşadıklarını belirttiler. “Her şey dört dörtlük.” diyen vatandaşlar, yeni evlerinden oldukça memnunlar. En fazla 5 katlı olacak şekilde inşa edilen binaların geniş bahçeleri, oyun alanları ve çocuk parkları bulunuyor. 

Yorumlar (0)