Mahsur kalan 4 kişiye ulaşıldı

Düzce'de yaylada araçları kara saplanarak saatlerce mahsur kalan 4 kişiye güçlükle ulaşıldı.

YAŞAM 02.01.2020, 08:01
Mahsur kalan 4 kişiye ulaşıldı

Düzce ilinin Kaynaşlı ilçesinde, araçlarıyla yaylaya gezmeye giden ve ani bastıran kar ve tipi sebebiyle yolda mahsur kalan ikisi kadın 4 kişi, 3 saat sonra kurtarılabildi.

Kaynaşlı ilçesine bağlı 1450 rakımlı Sinekli Yaylası'na gitmek için öğleden sonra ciple yola çıkan Oktay Gözütok ve 3 arkadaşı, bölgede oluşan yoğun kar yağışı ve tipi sonrası hem araçları ilerleyemez duruma gelince hem de yolu göremeyince hareket edemediler ve mahsur kaldılar.

Araçları kara saplanan ve bulundukları yerden hareket edemeyen 4 kişi, mahsur kaldıklarını ve araçlarının kaldığı yeri jandarma ekiplerine bildirdi. Bunun üzerine Düzce AFAD ekipleri, DAKE (Düzce Arama Kurtarma) ve DÜSOF (Düzce Safari ve Of Road) ekipleri bölgeye hareket etti.

Zorlu yolculuğun ardından yaylaya çıkan ekipler, 1,5 metreyi bulan karla kaplı bölgede mahsur kalan 4 kişinin araçlarına saatler sonra güçlükle ulaşabildi.

Mahsur kalan Oktay Gözütok, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, araçlarının olumsuz hava koşulları sebebiyle kara saplandığını anlattı. Oktay Gözütok, "Tipi şeklinde yoğun bir kar yağışı olunca aracımızı hareket ettiremez olduk. Hareket edebilseydi bile yolu da görmüyorduk zaten. Buna rağmen uğraştık ama aracı saplandığı yerden çıkamadık. Jandarmadan yardım istedik. Safari ve Of Road ekiplerine bilgi verdik. Arkadaşlar yardım etmeye geldi Allah'a şükür. Onlarla beraber çıkacağız inşallah." dedi.

Kurtarma ekibinden Düzce Arama Kurtarma (DAKE) Başkanı Metin Gözütok ise ihbarı AFAD tarafından aldıklarını ve operasyon için kendilerinin görevlendirildiğini ifade ederek, "DÜSOF'un (Düzce Safari ve Of Road) off road donanımlı araçlarıyla beraber yukarıya çıkış yaptık ve arkadaşlara ulaştık." diye konuştu.

Araçlarının kaldığı bölgeden 3 saat sonra alınan vatandaşlar, diğer arazi araçlarıyla şehir merkezine indirildi.

Yorumlar (0)