KYK sonuçları ne zaman açıklanacak?

2020 KYK burs ve kredi başvuruları sonuçları ne zaman açıklanacak?

YAŞAM 29.10.2019, 09:54
KYK sonuçları ne zaman açıklanacak?

Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü (KYK), başvuru sonuçlarını ne zaman açıklayacak?

Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü (KYK), burs ve kredi için başvuran adayların başvuru sonuçlarını açıklayacak. Adaylar, kendilerine burs veya kredi seçeneklerinden hangisinin verileceğini, KYK'nın açıklaması üzerine öğrenecek. Eğitim süresince burs veya kredi alacak öğrenciler, KYK'nın açıklamasını ne zaman öğrenecek?

KYK burs sonuçları ne zaman açıklanacak?

KYK'dan konuya dair henüz resmi bir açıklama yapılmasa da, başvuru sonuçlarının Ekim sonu veya Kasım ayı dâhilinde açıklanacağı bekleniyor. KYK başvurularının Ekim ayında açıklanması durumunda, başvuran öğrenciler bir sonraki ay olan Kasım'da ilk aylıklarını alacaklar. KYK başvuru sonuçları Kasım ayında yapılırsa öğrenciler ilk ödemeleri Aralık ayında alacak.

KYK sonuçlarına dair detaylar veya son dakika bilgileri, KYK'nın ya da Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın resmi internet sitelerindeki 'duyurular' bölümlerinden takip edilebiliyor.

2020 yılına dair burs ve kredi ücretleri hakkında yapılacak toplantılarla birlikte yeni eğitim-öğretim yılında verilecek ödemelerin miktarları da belli olacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2020 yılındaki aylık burs ve kredi ücretlerinde bir artış olacağını bildirmişti.

Yorumlar (0)