Kuzusunu oyuncak kamyonla ayakta tutuyor

Manisa’nın Saruhanlı ilçesinde ikamet eden ve besicilik işi yapan Kılıç Kaya, beslenme yetersizliği nedeniyle ayakta duramayan kuzusunu oyuncak kamyonla ayakta tutuyor.

YAŞAM 02.01.2020, 17:13 02.01.2020, 17:19
Kuzusunu oyuncak kamyonla ayakta tutuyor

Saruhanlı ilçesine bağlı Paşaköy Mahallesi’nde Besicilik yapan Kılıç Kaya’nın koyunlarından birisi 20 Aralık’ta doğum yaptı. Şans ismini verdiği kuzunun ayağa kalkamadığını fark eden Kılıç çözüm yolları araştırdı. Ayağa kalkamayan kuzuyu ayakta tutabilmek için oyuncak kamyon fikrini aklına getirdi. Oyuncak kamyonun işe yaramasıyla, kuzu artık annesinin memesinden süt içebiliyor.

Kuzuyu muayene eden veteriner hekim, kuzunun annesinin doğum sırasında hastalandığı için yavrusunu yeterince besleyemediğini, bu nedenle kuzunun ayakta duramadığını ifade etti.

Veteriner hekim, kuzuların mide yapılarının bölümlemesinde kompleks farklılıklar olduğunu, emzirilebilmesi için de ayakta olması gerektiğini, yavrunun oturarak veya kucaktayken emdiği sütün midesinin arka bölümlerine yetişemediğini ve bu nedenle de gelişemediğini söyledi.

Bunun üzerine besicilik işiyle uğraşan Kaya, kuzunun ayakta durabilmesi için çocuğunun oyuncak kamyonunu kullandı. Kuzunun canının yanmaması için karın kısmının denk geldiği yere sünger monte etti. Hafif bir bezle de kuzu kamyona bağlandı. Şans adlı kuzu şimdi annesini emerken ayakta kalabiliyor.

Yorumlar (0)