Küçük kız hem çalışıyor hem okuyor

Muğla Karabörtlen Selahattin Göktuğ İlkokulu'nda öğrenci olan Melike Günay, babasına yardımcı olmak için hem hayvanları otlatıyor hem de derslerine çalışıyor.

YAŞAM 07.12.2019, 11:42
Küçük kız hem çalışıyor hem okuyor

İlköğretim 4'üncü sınıf öğrencisi olan Melike Günay, annesi ve babası ayrıldıktan sonra lise öğrencisi ablası Melek Günay (15), ağabeyi Emrah Günay (21) ve babası Ramazan Günay'la (42) yaşamaya başladı.

Ablası ve ağabeyi gibi babasına yardımcı olmak isteyen Melike, hafta içi okula gidip, hafta sonları 4 keçi ve 12 koyundan oluşan küçükbaş hayvan sürüsünü otlatıyor. Büyüdüğünde öğretmen olmak isteyen Melike, sürü otlarken kitap okuyup, ders çalışıyor. 

"Paşa" adlı köpeği hiç yanından ayrılmayan Melike, "Babam elinden geldiği kadar eksiklerimizi almaya çalışıyor. Zeytin zamanı olduğu için babam zeytin ağaçlarımızı silkeliyor. Ben de ona yardımcı olmaya çalışıyorum. Ayrıca hayvanlarımızla ilgilenmeyi çok seviyorum. Burada ders yapıp, kitap okuyorum. Korkmuyorum çünkü köpeğim "Paşa" beni hiç yalnız bırakmıyor. Araçlarıyla yoldan geçen sürücüler bazen yanıma gelip, benimle sohbet ediyor" dedi.

Yorumlar (0)