Korona yalanıyla eşini dolandırıp kayıplara karıştı

Adana’da yaşayan müteahhit Mehmet Esen’i 1 ay önce evlendiği eşinin dolandırdığı iddia edildi. Eşi Mehmet Esen’e ‘Annem korona oldu. Eve gelme.’ diye mesaj atan kadın, düğünde takılan 150 bin değerindeki altınları ve bütün eşyaları alıp ardından da eşi hakkında ‘Beni darp etti.’ diye suç duyurusunda bulundu. Kayıplara karışan eşinin peşine düşen adam, şikayetçi oldu.

YAŞAM 09.03.2022, 15:55
Korona yalanıyla eşini dolandırıp kayıplara karıştı

2 çocuk babası olan 41 yaşındaki Mehmet Esen, geçtiğimiz ocak ayında 39 yaşındaki Neslihan C. İle dünya evine girdi. Düğünden 1 hafta sonra Mehmet Esen, eşinin annesi Selma C.’nin rahatsız olduğunu öğrendi. Bunun üzerine Esen, Selma C.yi merkez Seyhan ilçesindeki evine getirdi. İddia edilen olaya göre 6 Şubat tarihinde eşi Mehmet Esen’e mesaj atan kadın ‘Annem korona oldu. Eve gelme.’ dedi.

Bu durum karşısında otelde kalmaya başlayan Esen, 8 Şubat’ta kıyafetlerini değiştirmek üzere evine gitti ve gördükleri karşısında büyük şok yaşadı. Esen, evinde eşini ve eşyalarının hiçbirini bulamadı. Evde ne 150 bin değerinde ki düğün takıları ne de eşyalar yoktu. Koltuklardan beyaz eşyaya, perdenden su ısıtıcısını kadar her şeyi götürmüşlerdi.

Gördüğü manzara karşısında şok olan Esen, hemen eşini aradı fakat ulaşamadı. Bunun üzerine eşinin akrabalarını arayan Esen, engellendiğini fark edince dolandırıldığını anladı. Lüks bir sitede oturan Esen, ikinci şoku da güvenlikten öğrendikleri karşısında yaşadı. Güvenlik görevlisi, Esen’e ‘Eşiniz benim size haber vermem gerekmediğini söyledi. Bana, taşıma firması geldi, bütün eşyaları alıp götürdü.' dedi.

Karakola şikayet etmek için gitti ama gözaltına alındı

Yaşadığı talihsiz olay karşısında şikayetçi olmak için karakola giden Mehmet Esen bir darbe daha yedi. Esen, karakolda ‘Eşini darp etmişsin, senden şikayetçi.’ denilerek polisler tarafından gözaltına alındı. Yaşadığı durumu polislere anlatan Mehmet Esen, serbest bırakıldı. Esen, kendisini dolandıran eşinden ise şikayetçi oldu.

Umutlarımı çaldılar!

Başından geçen kötü olayı anlatan Esen, “Eşimin annesi rahatsız diye alıp evime getirdim. Onu özel hastaneye götürdüm ve tedavisini yaptırdım. Eşim bana ‘Annem korona oldu. Eve gelme' diyerek mesaj attı. Tabi bunların hepsi önceden planlanmış. Eve bunun üzerine 1-2 gün gelmedim. Sonra geldiğimde de eşyalarımın hepsinin çalındığını fark ettim. En çok zoruma gidense insanın umudunu alıp sonrada hiçbir şey yapmamış gibi karakola giderek ifade verip çıkması. Ben evde bulunmadığım halde ifade verip ‘Beni darp etti' diyerek beni gözaltına aldırıyor” dedi.

Esen: Zararım 300 – 400 bin lira

Yaşanan olayda 300 – 400 bin liralık zararı olduğunu dile getiren Esen, ‘ 2 kızımın evdeki tenis raketini bile götürmüşler. Rahmetli annemden kalan tabakları, kızlarımın yataklarını ve resimlerimi dahi almışlar. Hala çok şaşkınım, yaşadıklarıma inanamıyorum. Savcılığa suç duyurusu için başvuru yaptım. Neslihan C.’ye ulaşamıyorum. Ailesi beni engellemiş, onlara da ulaşamıyorum. Boşanma davamız şu an sürüyor. Bu kadının bir an önce yakalanmasını ve gerçeklerin ortaya çıkmasını istiyorum. Maalesef bu olayların sayısı artmış, adeta moda olmuş. Evlenip bir hafta sonra eşyaların hepsini alıp gidiyorlar. Sonra da ‘Bana bunları hediye etti' diyerek işin içinden çıkmaya çalışıyorlar. İnsan ayrılıyorsa eğer adabıyla ayrılır’ dedi.


 

Yorumlar (0)