Kopan otobüs tekeri öldürüyordu!

3 sene önce iş yerine otomobil girdi ve ölümden kıl payı kurtuldu. Bu kez de halk otobüsünün kopan arka lastiği yüzüne çarptı. 40 yıllık motosiklet tamircisi ölümden böyle döndü.

YAŞAM 18.01.2021, 14:11 19.01.2021, 16:16
Kopan otobüs tekeri öldürüyordu!

Gaziantep’te 40 yıllık motosiklet tamircisi, 3 sene önce iş yerine dalan otomobilin altında kalmaktan kıl payı kurtulmuştu. Talihsiz motosiklet tamircisi bu kez de halk otobüsünün arkasından kopan tekerin yüzüne çarpmasıyla az kalsın canından oluyordu. Motosiklet tamircisinin yaşadığı o korkunç anlar, etraftaki iş yerlerinin güvenlik kameraları tarafından kaydedildi.

Talihsiz olay Gaziantep merkez Cumhuriyet Mahallesine bağlı Nurettin Caddesi üzerinde 14 Ocak 2021 tarihinde yaşandı. Şehir içi yolcu taşımacılığı yapan özel bir halk otobüsünün arka tekeri, rampa aşağı inerken "bijon kesmesi" sebebiyle yerinden çıktı ve otobüsün istikameti yönünde fırladı. Caddede aracın hızında sekerek ilerleyen teker ilk olarak yol kenarında bulunan park hâlindeki araçlara, daha sonra da dükkanını kapatmak üzere olan Metin Özberk’in yüzüne çarptı. Metin Özberk’i yere yıkan teker hız kesmeden yoluna devam etti ve bir evin duvarına çarpıp durdu.

Metin Özberk'in, teker çarpması sebebiyle kafatasında çatlaklar oluştuğu ve beyin travması geçirdiği öğrenildi. Metin Özberk’in gözü ve yüzünde morluklar oluştu. Elleri cebindeyken teker çarptığı anda yere şuuru kapalı bir biçimde yıkılan Metin Özberk, halk otobüsün bijon kesmesi (bijon cıvatalarının yerinden çıkması) sebebiyle tekerin önce doğal gaz borusuna çarptığını ardından yüzüne geldiğini öğrendiğini, olayı hatırlamadığını, kaza anından hastanede gözünü açtığı ana kadar şuurunun kapalı olduğunu anlattı.

Kafatasında çatlaklar oluştuğunu söyleyen Metin Özberk, “Şu an çok ağrım var ve ağrı kesici kullanıyorum. Sol güz kemiğimde çatlak bulunuyor ama doktorum ilerleyen zamanda kendiliğinden kaynayabileceğini ve zamana bırakmamızın doğru olacağını söyledi. Otobüsün sahibi de hastaneye geldi ve beni ziyaret etti. Özür dileyip gerekeni yaparız dediler fakat prosedür gereği şikayetçi oldum. Çünkü estetik ameliyat gerekebileceği ve bu ameliyatların masraflı olduğu söylendi.” dedi.

Komşusunun güvenlik kamera görüntülerini cep telefonuna kaydeden Metin Özberk, talihsiz anları izlerken tüylerinin ürperdiğini ve her izlediğinde şaşkınlık içinde kaldığını ifade etti.

Yorumlar (0)