Kocaeli’deki 7 metrelik mezar, görenleri hayrete düşürüyor 

Kocaeli İzmit’teki orman içinde bulunan 7 metrelik mezar, görenleri hayrete düşürüyor. Rivayet edildiğine göre bu mezardaki kişi, Osmanlı askerlerinden olan Uzun Hasan. 

YAŞAM 04.06.2021, 15:26 05.06.2021, 14:19
Kocaeli’deki 7 metrelik mezar, görenleri hayrete düşürüyor 

Kocaeli İzmit’te bulunan Mecidiye Mahallesi’ndeki ormanlık alanda bulunan 7 metrelik mezar, görenleri hayrete düşürüyor. Hakkında pek çok rivayet bulunan mezarda Osmanlı askerlerinden Uzun Hasan isimli bir şehidin yattığı anlatılıyor ve mezar taşında da bu şekilde yazıyor. Uzun Hasan’ın, şehit düşerken Osmanlı sancağını bırakmadığı ve hem kendi boyunun uzunluğundan hem de sancağın uzunluğundan dolayı mezarın 7 metre olduğu söyleniyor.

Mahalle halkı tarafından uzun senelerdir korunan mezar, bölge halkı için türbe görevi de görüyor. Askere gidecekler, evlenecekler, evlenmek isteyenler, çocuğunun olmasını isteyenler ve hayırlı işlere adım atacak kişiler buraya gelerek dua ediyorlar. 



Orhan Gazi’nin alplerinden

Mezar taşından yazılana göre Uzun Hasan, Orhan Gazi döneminde yaşamış, Orhan Gazi’nin alplerinden biri. Cenk sırasında sırtından yaralandığı, yaralı şekilde Mecidiye Köyü’ne kadar geldiği ve burada şehit düşerken sancağı elinden bırakmadığı anlatılıyor. 

10 dönümlük ormanlık alanda bulunan 7 metrelik mezar, bölge halkından ziyade yerli ve yabancı turistlerin de ilgisini çekiyor. Özellikle hafta sonları çok fazla ziyaretçisi oluyor. Bazı vatandaşlar mezar çevresindeki ağaçlara bez bağlarken bazı kişiler de mumlar yakıp dilek diliyorlar. 



Define için kazıyorlar

Bölge halkı, Uzun Hasan’ın mezarının dönem dönem defineciler tarafından kazıldığını ve define arandığını belirtiyorlar ve ekliyorlar: “Bu mezarda define yok, boşuna kazmayın.” 

Yorumlar (0)