Kocaeli’de çocuğa cinsel istismardan 18 sene ceza alan şahıs, tahliye edildi 

Oğlunun yüzde 70 zihinsel engelli kız arkadaşına cinsel istismarda bulunması sebebiyle 18 sene hapis cezasına çarptırılan sanık, 3 sene tutuklu kaldıktan sonra tahliye edildi. 

YAŞAM 07.08.2021, 13:34 09.08.2021, 09:11
Kocaeli’de çocuğa cinsel istismardan 18 sene ceza alan şahıs, tahliye edildi 

Kocaeli Derince’de yaşanan olayda 2017 senesinde H.A. isimli yüzde 70 engeli bulunan 16 yaşındaki kız ile asıl adı A.T. olan ama kendisini “Eren” ismiyle tanıtan gen., arkadaş oldu. Olay gününde H.A. ve A.T. bir parkta buluştu. A.T.’nin babası Ş.T. de oğlunun kız arkadaşı ile tanışmak amacıyla parka gitti. Verilen ifadeye göre Ş.T., genç kızı servis minibüsüne aldı ve oğluyla evlenmek isteyip istemediğini sordu. Ardından minibüsün perdelerini kapatarak H.A. isimli genç kıza cinsel istismarda bulundu. Sonrasında ise Ş.T., genç kızı aldığı yere minibüs ile bıraktı. 

Genç kızın ailesi şikayetçi oldu 

Korktuğu için durumu kimseye söylemediğini belirten H.A., bir buçuk ay sonra her şeyi annesine anlattı. Aile, duydukları karşısında neye uğradığını şaşırarak polis merkezinin yolunu tuttu. Konunun yargıya taşınmasının ardından mahkeme, Ş.T.’ye “çocuğun nitelikli cinsel istismarı” suçundan 18 sene hapis cezası verdi.  



Temyizle tahliye edildi 

Şubat 2019’da tutuklanan Ş.T.’nin avukatı temyize gitti. Temyiz mahkemesi, Kocaeli 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından verilen kararı bozarak sanığın 8 Haziran 2021’de tahliyesine karar verdi.  

Sanıktan korunmak için köpek aldılar 

Ş.T.’nin tahliye edildiğini duyan aile, oldukça tedirgin ve korkmuş durumda. Karara tepki göstererek tekrar şikayetçi olan aile, sanığın tekrar eve gelmesine karşılık kendilerini koruması için bir köpek sahiplendiler.  



Ellerini ve ayaklarını bağlamış 

Genç kızın babası T.A. ise durumu şu şekilde anlatıyor: “Ş.T.’nin oğlu, kızımın erkek arkadaşıymış. Ben bunu sonradan öğrendim. Kızım ve bu çocuk buluşmuşlar. Sonra çocuk, kızıma, ‘Babamla konuşun eğer onay verirse evlenelim.’ demiş. Kızım da Ş.T. ile görüşmüş. Babası, kızımı minibüse bindirmiş ve elleriyle ayaklarını bağlamış. Kızım başta korkudan susmuş ama sonradan durumu annesine anlatmış. Annesi de bana anlattık. Tüm işlemleri başlattık ama neden serbest bırakıldığını anlamadık.” 

“Şikayetçi olma, evlenelim.” dedi 

H.A., erkek arkadaşının babası ile bir plan kurmuş olabileceğini belirterek istismar durumundan sonra baba Ş.T.’nin kendisini eve bıraktığını ve eğer kendisinden şikayetçi olmazsa evleneceklerini söylediğini belirtti. 

Yorumlar (0)