Kocaeli'de ağabey ölümden ölü taklidi yaparak kurtuldu

Kocaeli'de silahlı saldırıya uğrayan ağabey, duruşmada ölümden ölü taklidi yaparak kurtulduğunu söyleyip kardeşinden şikayetçi olduğunu söyledi.

YAŞAM 29.10.2020, 01:23
Kocaeli'de ağabey ölümden ölü taklidi yaparak kurtuldu

Kocaeli’nin Körfez ilçesinde 16 Kasım 2019’da Güney Mahallesi Hürriyet Caddesi’nde yer alan bir nakliye deposunda Hasan E. ve kardeşi Veysel E. arasında tartışma yaşandı.

Çıkan tartışmanın büyümesinin ardından Hasan E. tabancasını çıkartarak kardeşi Veysel Ergün’e 3 el ateş etti.

Kardeşini yaraladıktan sonra rehine alıp kaçtı

Veysel Ergün kurşunların isabet etmesiyle birlikte yaralanırken kardeşi Hasan Ergün ise bir işçiyi silahla rehin alıp otomobile bindi.

Otomobille olay yerinden ayrılan şahıs, 20 dakika boyunca süren polis kovalamacasının sonucunda rehin aldığı şahısla beraber Körfez İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne gidip teslim oldu.

Davası görüldü

Olay sonrası tutuklanıp cezaevine gönderilen Hasan Ergül için, “Altsoydan akrabayı kasten öldürme” suçundan dava açıldı. Dava Kocaeli 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmeye devam etti.

Hasan Ergün tutuklu olduğu cezaevinden SEGBİS yöntemiyle duruşmaya katıldı. Olaydan yaralı olarak kurtulan ağabeyi Veysel Ergün ve avukatları ise mahkeme salonunda hazır bulundu.

Duruşmada söz isteyen Veysel Ergün kardeşi ile arasında bir anlaşmazlığın bulunmadığını, olay sonrası omuriliğindeki kurşunla yaşadığını kaydetti.

“Öldürmemesi için ölü taklidi yaptım”

Veysel Ergün verdiği ifadede şunları söyledi:

Tahliye talebinde bulundu

Anlık bir sinirle yaptığını söyleyen Hasan Ergün ise, öldürme amacının olmadığını söyleyerek tahliye talebinde bulundu. Avukatların ve sanıkların dinlenmesi sonrası mahkeme heyeti tarafından sanığının tutukluluğunun devamına karar verildi ve duruşma ileri bir zamana ertelendi.

Yorumlar (0)