Çok sayıda Ermeni askeri etkisiz!

Muzaffer Azerbaycan ordusu, Ermeni güçlerine ağır zayiat verdirmeyi sürdürüyor.

DÜNYA 29.10.2020, 08:14 29.10.2020, 14:33
Çok sayıda Ermeni askeri etkisiz!

Muzaffer Azerbaycan Silahıl Kuvvetleri'nin, ABD arabuluculuğunda varılan insani geçici ateşkese karşın cephe hattının farklı yönlerinde gece boyunca Azerbaycan cephelerine, Azerbaycan askerlerine ve Azerbaycan sivil yerleşim yerlerine saldırı düzenleyen Ermenistan ordusuna ağır kayıplar verdirdiği kaydedildi.

Sahadaki tüm gelişmeleri fotoğraf ve görüntülerle belgelendiren ve bunları uluslararası kamuoyunun dikkatine sunan Azerbaycan Savunma Bakanlığı, en son yaptığı açıklamada, çatışmaların cephenin Hocavend, Fuzuli ve Gubadlı istikametlerinde yoğunlaştığını bildirdi.

Cephe hattının farklı noktalarında katil Ermenistan ordusuna ait 2 adet T-72 tankının, 2 adet Grad füze sisteminin, 14 farklı tipte topun, birkaç karakol ile 6 adet otomobilin yok edildiği ve ayrıca çatışmalarda çok sayıda Ermeni askerinin ya da paralı askerin etkisiz duruma getirildiği ifade edildi.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, cephe hattında tüm kontrolün Azerbaycan ordusunda olduğunu, Ermenistan ordusunun avantajlı hiçbir noktaya sahip olmadığını bildirdi.

Yorumlar (0)