Kışlık lastikler ne zaman takılmalı?

Ara tatili memleketlerinde ya da tatil beldelerinde değerlendirme planı yapan sürücülere "lastik bakımı" uyarısı yapıldı.

YAŞAM 12.11.2019, 12:21
Kışlık lastikler ne zaman takılmalı?

"Güvenli sürüş ve güvenli bir trafik için gerekli şartlardan birisi de doğru lastiktir." diyen Lastik Sanayicileri ve İthalatçıları Derneği (LASİD) Genel Sekreteri Erdal Kurt, "Ara tatilde seyahate çıkacak sürücüler lastiklerinin hava basıncı, balans ayarları ve yedek lastik kontrollerini mutlaka yaptırmalı. Mutlaka bir uzman tarafından lastikler tek tek gözden geçirilmeli." dedi.

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından bu yıl ilk kez uygulanacak ara tatil kapsamında öğrencilerin 18-22 Kasım'da tatilde olacağını hatırlatan Lastik Sanayicileri ve İthalatçıları Derneği (LASİD) Genel Sekreteri Erdal Kurt, ara tatil kapsamında uzun yola çıkacak sürücülere uyarılarda bulunarak, güvenli sürüş ve güvenli bir trafik için gerekli şartlardan birisinin doğru lastik olduğunun altını çizdi.

Lastik Sanayicileri ve İthalatçıları Derneği (LASİD) Genel Sekreteri Erdal Kurt şunları söyledi:
"Lastik sizi hem yola hem hayata bağlar. Aracınızın yol ile temasını sağlayan tek bağlantı noktası, lastiğin yola bastığı alandır. O da neredeyse elinizin avucu kadardır. Bu alanı doğru kullanmazsanız hayatınızı, araçtaki sevdiklerinizin hayatını, trafikteki başka araçları ve onların hayatlarını da tehlikeye atmış olursunuz."

Lastik Sanayicileri ve İthalatçıları Derneği Genel Sekreteri Erdal Kurt, ara tatilde seyahate çıkma planı bulunan sürücülerin lastiklerinin hava basıncı, tekerlerin balans ayarları ve yedek lastik kontrollerini mutlaka yaptırmasının önemli olduğunu belirterek, lastiklerin bir uzman tarafından gözden geçirilmesi gerektiğini söyledi.

LASİD Genel Sekreteri Erdal Kurt, sözlerini şu şekilde sürdürdü:
"Lastiklerin diş derinliği ölçtürülmeli. Yedek lastiğin sağlam olduğundan emin olunmalı. Diş, topuk, sırt kontrolleri mutlaka yaptırılmalı, yıpranma varsa önlem alınmalı. Lastiğiniz araç üreticisinin önerdiği model, tip ve ebatta, mevsimine uygun lastik olmalıdır. Güvenli yolculuk için aracınıza en uygun ve en doğru lastiği seçmeli, onu da doğru şekilde kullanmalısınız."

"Kış lastiği takvimi için kısa bir zaman kaldı"

LASİD Genel Sekreteri Kurt, meteoroloji yetkililerine göre, ara tatilde haftalık sıcaklıkların mevsim normallerinin üstünde seyretmesinin beklendiğini hatırlatarak, uyarılarını şu şekilde sürdürdü:

"Yağışların ise mevsim normallerinin altında seyretmesi bekleniyor. Kış lastiği takvimi için kısa bir zaman kaldı. İklim, mevsim normallerinin üstünde seyretse de sürücülerimizin kış lastiği hazırlıklarını yapması, beklenmedik ani değişikliklere hazır olması için gerekli. Malum iklimsel değişikliklerden dolayı ani hava sıcaklığı değişimlerine de şahit olabiliyoruz. Ortak trafikte kurallar ne gerektiriyorsa tüm sürücüler buna uymalı ve sorumluluklarını yerine getirmelidir."

Yorumlar (0)