Huawei’den çalışanlara çift maaş ve bonus desteği

Huawei son zamanlarda yaşadığı birtakım ticari sıkıntıları aşmak konusunda titizlikle çalışıyor. Çalışanlarına bu süreçte daha da destek olmayı hedefleyen Huawei şimdi de 285 milyon dolar değerinde bonus ve çift maaş dağıtacak.

BİLİM-TEKNOLOJİ 12.11.2019, 12:32
Huawei’den çalışanlara çift maaş ve bonus desteği

Huawei ABD’nin uyguladığı birtakım ticari kısıtlamaları azaltmak amacıyla şirket çalışanlarına maddi olarak yardımı dokunacak yeni bir karar aldı. Karara göre çalışanlarında destek vermek için toplamda firma 285 milyon dolarlık bonus sağlayacak. Bu da demek oluyor ki Huawei çalışanlarının maaşları bu ay iki katına çıkacak.

Geçtiğimiz mayıs ayında ABD tarafından verilen karar neticesinde Huawei kara listeye alınmıştı ve ABD’de bulunan firmaların Huwaei ile iş birliği yapmasının önüne set çekilmişti. Bununla birlikte Huawei ile iş birliği yapmak isteyen firmaların ise lisans başvurusu yapması için bir karar açıkladı. Şu an için ABD firmaları alacakları lisansı bekliyorlar.

Bununla birlikte Huawei firması ticari kısıtlamaları kaldırmak amacıyla çalışmalarına devam ediyor. Çalışanlarının yükünü azaltıp maddi olarak destek olmak isteyen firma bu ay çalışanlarına çift maaş verecek bir hamleye imza attı. Alınan karara göre şirket çalışanlarına 285 milyon dolar değerinde bir bonus verecek. Hangi çalışanların bonustan faydalanacağı konusu şu an için belli olmasa da Ar-Ge ekibi, yazılım geliştiriciler başta olmak üzere diğer çalışanların bonus alacağı büyük bir ihtimal.

Huawei bonus dışında çalışanlarının maaşını bu ay ikiye katlayacak. 190 bin çalışanı bulunan firma maaşları 15 Kasım tarihinde yatıracak.

Yorumlar (0)