Kayıp dağcının eşi: Yalvarıyorum!

Uludağ'da kaybolan iki dağcıyı arama çalışmaları devam ediyor. Dağcılardan Mert Alpaslan'ın eşi, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Sevgilimi aramaktan vazgeçmeyin ne olur. Ne olur azaltmayın çalışmaları, yetkilere yalvarıyorum, Yaşıyor o, bırakmayın ne olur." ifadelerini kullandı.

YAŞAM 12.12.2019, 13:28
Kayıp dağcının eşi: Yalvarıyorum!

Bursa Uludağ'da kayıp iki dağcıyı arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

Kayıp dağcılardan Mert Alparslan'ın eşi Burcu Alparslan, Twitter hesabından yaptığı paylaşım ile duygulandırdı. 

Burcu Alparaslan, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Sevgilimi aramaktan vazgeçmeyin ne olur. Vazgeçmeyin ne olur, azaltmayın çalışmaları yalvarıyorum. Yetkililere yalvarıyorum. Yaşıyor o, bırakmayın ne olur. Benim kocam aşkım yaşıyor biliyorum. Herkese teşekkür etmek için dönecek. Ne olur ümidinizi kesmeyin, ne olur bırakmayın onu orada ne olur."

Olay nasıl gerçekleşti?

Olay, üç gün önce Uludağ Oteller Bölgesinde meydana geldi. Alınan bilgiye göre, 37 yaşındaki Efe Sarp ve 31 yaşındaki Mert Alpaslan isimli iki amatör dağcı 34 SK 2280 plakalı araçlarıyla Uludağ Oteller Bölgesine ulaştı. Burada kısa süre gezinen iki arkadaş, araçlarını Uludağ Jandarma Karakol Komutanlığı önüne bıraktı.

Anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp üzerinden ailelerine Uludağ'ın zirvesini gösteren fotoğraf yollayarak, ''Biz Buraya Gidiyoruz'' diyen iki amatör dağcı, akşam saatlerinde Oteller Bölgesine yaklaşık 8 kilometre uzaklıkta olan zirveye doğru yola çıktı.

İki dağcı, havanın kararmasına ve yoğun kar yağışına rağmen yola koyuldu. Gecenin ilerleyen saatlerinde etkili olan yoğun sis nedeniyle yönlerini kaybeden iki dağcı, zirve yolunda kayboldu.

Saatin geç olması ve iki kayıp dağcıya ulaşamayan aileleri, jandarma ekiplerini arayarak durumu ihbar etti. Jandarma Arama Kurtarma ve AFAD ekipleri, ihbar üzerine kayıp iki dağcıyı bulmak amacıyla arama çalışmalarına başladı. 

Yorumlar (0)