Kars'ta şarampole yuvalanan otobüs kazasına ilişkin yeni iddia: Şoför uyuyakaldı!

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde meydana gelen ve 8 kişinin hayatını kaybettiği 22 kişinin de yaralandığı otobüs kazasından yaralı olarak kurtulan yolcu Sinan Kırıktaş, otobüs şoförünün uyuduğunu iddia etti.

YAŞAM 01.08.2023, 17:14
Kars'ta şarampole yuvalanan otobüs kazasına ilişkin yeni iddia: Şoför uyuyakaldı!

2 gün önce sabah saatlerinde Erzurum-Kars kara yolunun Sarıkamış ilçesine bağlı Karakurt köyü girişinde meydana gelen kazada kontrolden çıkan bir yolcu otobüsü şarampole devrilmişti. 8 kişinin hayatını kaybettiği 22 kişinin de yaralandığı kazada, 11 kişinin tedavisi Kars, Iğdır ve Erzurum'daki hastanelerde devam ediyor.

Kars Vali Vekili Muhammed Furkan Tuna, kazada yaralanarak Kars Harakani Devlet Hastanesi’yle Kafkas Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezi Hastanesi'nde tedavileri devam eden yolcuları ziyaret etti. Tuna, yaralıların sağlık durumlarına ilişkin İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Zakir Lazoğlu'dan bilgi aldı.

Kars Harakani Devlet Hastanesi'nde tedavi gören yaralı yolcu Sinan Kırıktaş, basın mensuplarına, Ankara'dan annesi ve yeğenleri ile Kars'a gelmek için otobüse bindiklerini söyledi.

"Şoför uyuyakaldı" iddiası!

Otobüste ön sıralarda oturduklarını söyleyen Kırıktaş, "Ben uyumuyordum, yeğenlerim ve annem uyuyordu. Şoför uyuyakaldı, fark edip bir anda 'abi abi' dedim ve kafasını kaldırdı. O an panik ile sağ, sol yapayım derken birden aşağı düştük. Ondan sonra sırayla, peyderpey takla açarak her birimiz bir camlardan bir yerlere savrulduk. 5 veya 6'ncı taklada ben de camdan fırladım" şeklinde konuştu.

Kırıktaş, yakınlarının da kazada yaralandığını ve tedavilerinin devam ettiğini belirtti.

Yaralılardan Hatice Ekinci (55) ise yaşadığı korku dolu o anları anlattı ve Vali Vekili Tuna'dan ailesinin yaşadığı Ankara'ya nakledilmesini talep etti.

Olay nasıl olmuştu?

2 gün önce Bursa-Kars seferi yapan Turgut Reis firmasına ait Murat Y. yönetimindeki 34 TR 078 plakalı yolcu otobüsü, Erzurum-Kars kara yolunda şarampole devrilmiş ve kazada 8 kişi hayatını kaybederken, 22 kişi de yaralanmıştı.

Yorumlar (0)