Karların erimeye başladığı Sarıkamış, canlanan doğasıyla cezbediyor

Kars'a bağlı Sarıkamış ilçesinin dağlarında yeşeren beyaz ve mor kardelenler ile eriyen kar sularıyla coşan şelaleler adeta baharı müjdeliyor.

YAŞAM 10.04.2021, 23:24
Karların erimeye başladığı Sarıkamış, canlanan doğasıyla cezbediyor

Kış mevsiminin bir hayli sert ve uzun geçtiği Kars'ın Sarıkamış ilçesinde karların erimeye başlaması ile birlikte doğa yeniden canlandı.

Sarıçam ormanları ile çevrili ilçede, havaların ısınmasıyla ilkbahar mevsimi kendini iyiden iyiye hissettirmeye başladı.

Ayılar da uyandı

İlçenin dağlarında yeşeren beyaz ve mor kardelenler ile eriyen kar sularıyla coşan şelaleler baharın habercisi olma görevini bir kez daha üstlendi. Bölgede kış uykusundan uyanan ve yiyecek arayışına başlayan boz ayılar ile göçmen kuşlar da doğanın yeniden canlanışına renk katıyor.

"Bu dönemin keyfini çıkarıyoruz"

Bölge halkından Turhan Koçaş, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, yüksek rakım sebebi ile ilçede ilkbahar mevsiminin oldukça geç yaşandığını dile getirdi.

Bölgede doğanın yeniden canlanmaya başladığını kaydeden Koçaş, "Buna ek olarak yaban hayatı da uyanmış vaziyette. Gündüz saatlerinde dahi tilkileri, ayıları veyahut diğer canlıları görebiliyoruz. Çiçekler yeni yeni açmaya başladı, göçmen kuşlar geldi. Doğanın an itibarıyla canlandığı bir dönemi yaşıyoruz ve biz de bu güzel dönemi değerlendirip keyfini çıkarıyoruz." sözlerini sarf etti.





Yorumlar (0)