Karısını öldüren sanıktan ilginç savunma: “Bize büyü yaptılar”

Kocaeli İzmit'te eşini bıçaklayarak öldüren sanık, savunmasında eşinin psikolojik problemler yaşadığını belirterek "Bize bu büyüyü yapanların Allah belasını versin" sözlerini kullandı.

YAŞAM 23.11.2022, 08:29 23.11.2022, 12:54
Karısını öldüren sanıktan ilginç savunma: “Bize büyü yaptılar”

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde 30 Mart tarihinde evde yaşanan olayda iddiaya göre, Hacı P. isimli şahıs, tartıştığı karısı Ayşe P.'yi bıçaklayarak yaraladıktan sonra 5 yaşındaki çocuğunu da alarak kayıplara karışmıştı.

Hakim karşısına çıktı

Ayşe P. kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmii, şüpheli koca ise Sakarya'da gözaltına alındıktan sonra mahkemece tutuklanmıştı.

Sanık ilk defa hakim karşısında Sanık Hacı P.'nin Kocaeli 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına başlandı. Duruşmaya tutuklu sanık Hacı P., taraf avukatları ve öldürülen Ayşe P.'nin ailesi katıldı.



"Uzun zamandır üç harflilerle savaşıyordu"

Savunmasını veren Hacı P., uzun zamandır eşinin psikolojik problemleri olduğunu iddia ederek, "Ayşe uzun bir süredir üç harflilerle mücadele ediyordu. Sürekli saldırgan hareketleri vardı. Benim kendisini tehdit ettiğim iddiasıyla çevreye bir şeyler anlatıyordu. Halbuki kendisi, 'Seni de çocuğu da öldüreceğim' diyordu. Evde erkek sesleri duyuyordu, bu sesleri ben de bazen duydum" şeklinde konuştu.

"Çekmeceden bıçak aldı ve saldırdı"

Olay günü eşi Ayşe P.'nin Sakarya'daki ailesinin yanına gitmeyi planladığını söyleyen sanık Hacı P., "Ben farklı bir suçtan firar olduğum için eşimi Sakarya'ya taksi ile yollayacaktım. Eşim'Seni polislere vereceğim, yakalattıracağım' diyordu. Ona sakin olmasını söyledim. Mutfağa gidip geldiği zaman kırmızı saplı bıçak vardı elinde. Kendisine zarar vereceğini düşündüm ve elindeki bıçağı tutup yere attım. Televizyonda izlediğim bir program vardı. İzledikten sonra Sakarya'ya gideceğini ifade ederek koltuğa oturdu. Bir süre sonra mutfağa girdi. 'Seni de çocuğu da öldüreceğim. Yettin artık sen' sözleriyle çekmeceden bıçağı aldı ve saldırdı. Ben hemen müdahale ettim ve sağ elim kesildi. Müdahalem sonrasında bıçak yere düştü. Bıçağın yere düştüğünü görünce ikimiz de bıçağı almak için eğildik" sözlerini kullandı.

"Eşimi canımdan daha fazla seviyordum"

Olay esnasında evinde esrarengiz sesleri duyduğunu öne süren Hacı P., savunmasına şuşekilde devam etti:

"Kendime geldiğim zaman çocuğu alıp çıktım. Ayşe'yi gördüğümde bir şeyi yoktu. Sakarya'daki halamın evine gidecektim, Ayşe arkamdan koştu. Firari olduğum için beni yakalatacak düşüncesiyle kaçmaya devam ettim. Mahalleden tanımadığım 2 kişiden, beni Sakarya'ya götürmelerini rica ettim. Kardeşim Murat'ı arayarak Ayşe'yi sakinleştirmesini istedim. Ayşe sokakta bağırıyordu. Yakalandıktan sonra Ayşe'nin öldüğünü öğrendim. Eşimi bıçakladığımı hatırlamıyorum. İnsan sevdiğine asla kıyamaz, nasıl oldu gerçekten bilmiyorum. Ben de kendimi öldüreceğim. Eşimi canımdan daha çok seviyordum."

"Bize bu büyüyü yapanların Allah belasını versin"

2017’de eşinin intihar girişiminde bulunduğunu iddia eden sanık, "Bize bu büyüyü yapanların Allah belasını versin. Eşim psikolojik tedavi görüyordu ve son bir senedir de metamfetamin kullanıyordu. Ben ise neurontin ilacı dışında bir şey kullanmıyordum. Bu psikolojime iyi geliyordu" sözlerini kullandı.

"Ablam psikolojik tedavi almadı"

Ayşe P.'nin kardeşi Döndü Yıldız ise Sanıktan şikayetçi olarak, "Ablamın bir psikolojik sorunu yoktu, uyuşturucuyu keyif için sanık ile beraber kullanıyorlardı. Ablam psikolojik tedavi almadı. Psikolojik ilaçlar doktor aracılığıyla rica üzerine veriliyordu. Sanık ve ablam bu ilaçları birlikte kullanıyorlardı. Sanık ablamı devamlı darp ediyordu. Sanık, ablama, ‘20 yıl cezam var, bu cezayı yemeye başlarsam seni öldürürüm' diye tehditlerde bulunuyordu. Ablamın çocuğu çok uzun bir süre sonra oldu, çocuğu ile sanığı tehdit edebilecek birisi değildi. Ayrıca sanık, diğer ablamın çocuğunu banyoda satırla ciddi biçimde yaraladı. Bu konuda şikayeti de var. Sanığın evimize saldırısı da var, camımızı kırdı. Ben şikayetçi olmuştum fakat ablamın ricasıyla şikayetten vazgeçtim ancak ama şikayetçi olacağım" açıklamasını yaptı.

"Kavganın asıl sebebi para mevzusudur"

Olay gününe yönelik bildiklerini de aktaran Yıldız, "Olay günü sanık, ablama; 'Ben bunu öldüreceğim, gelin alın' demiş. Yeğenim annesine bir şey olur korkusuyla ablam Ayten'i Ayşe'nin evine yollanamış. Ayrıca Ayşe, Ayten'le konuşmuş ve 'Hacı televizyonun sesini açarak sehpayı sırtımda kırdı' demiş. Ablam ile sanık arasındaki kavganın asıl nedeni para mevzusudur. Annemden ablam Ayşe'ye miras kalmıştı. Sanık bu parayı yeğeni üstüne yatırılmasını istemişti. Falat ablam bu parayı kendi yeğeni Vural'ın adına yatırdı. Ayşe, Vural'a, 'Benim başıma bir şey gelirse bu parayı çocuğuma verirsin' demiş. Fakat sanığın ailesi ablamın ölümünden sonra Vural'ı tehdit ederek parayı aldı" sözlerini kullandı.

"Çocuk şok içindeydi"

Tanık olarak konuşan Emircan A., "Olay tarihinde arkadaşımla kahvehanede otururken sanık çocuğuyla geldi. Yalın ayaktı, çocuğunun hastaneye gitmesi gerektiğini ifade ederek rica etti. Çocuk şok içindeydi. Arkadaşımla onu hastaneye götürmek amacıyla arabaya aldık. Daha sonra çocuğunun değil, annesinin hasta olduğunu belirterek onu Sakarya'ya götürmemiz için rica etti. Sakarya'ya götürdük fakat durumdan şüphelendiğimiz için polise ihbar ettik” şeklinde konuştu.

İHA'nın haberine göre mahkeme, sanığın tutukluluk halinin devamına ve eksikliklerin giderilmesine hükmederek, duruşmayı erteledi.

Yorumlar (0)