Kar yüzünden yolda mahsur kaldılar: Ekipler yardıma koştu

Tipi ve kar yağışı nedeniyle yolların kapandığı Erzurum Tekman’da, gece saatlerinde kar yüzünden yolda kalan vatandaşları, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Birimi ekipleri kurtardı.

YAŞAM 26.03.2021, 10:43 26.03.2021, 13:56
Kar yüzünden yolda mahsur kaldılar: Ekipler yardıma koştu

Gece geç saatlerde gelen ihbarın ardından harekete geçen Erzurum Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetleri ekipleri, Tekman’a 45 km uzaklıktaki bir ziyaret tepesinde fırtına sebebiyle mahsur kalan vatandaşların yardımına koştu.

“Allah devletimize zeval vermesin”

Fırtınada mahsur kaldıkları tespit edilen Adnan Bingöl, Tekin Bingöl, Mehmet İl ve Asım Ulubey, hizmet ekiplerinin yoğun çabaları sonrası kurtarıldı. Kurtarma çalışmalarının ardından mahsur kalan vatandaşlardan biri olan Adnan Bingöl, konuyla ilgili açıklama yaptı. Karlıova ilçesinden gelirken havanın açık olduğunu söyleyen Bingöl, ziyaret tepesine geldiklerinde fırtınanın aniden bastırdığını aktardı. Bunun üzerine yolun görünmez hâle geldiğini söyleyen Bingöl, bu olayın ardından hizmet ekiplerini aradıklarını ve bu çağrı sonrası kurtarıldıklarını ifade etti. 2 saat yolda mahsur kaldıklarını dile getiren Adnan Bingöl, ekiplerin çok yardımcı olduklarını söylerken açıklamasını, “Allah devletimize zeval vermesin” sözleriyle bitirdi.

Yorumlar (0)