Evleneceklere müjde: Atakum’da gelinlik ve damatlık bedava 

Evlenecek olan ihtiyaç sahibi kişiler için Samsun Atakum’da yeni bir kampanya başlatıldı. Belediye tarafından başlatılan kampanyaya göre ilçede “gelinlikler ve damatlıklar ücretsiz”. 

YAŞAM 26.03.2021, 10:43 26.03.2021, 13:56
Evleneceklere müjde: Atakum’da gelinlik ve damatlık bedava 

“Sosyal belediyecilik” anlamında tüm Türkiye’ye örnek olacak projelere imza atan Atakum Belediyesi, maddi durumu yetersiz olan fakat evlenmek isteyen çiftler için yeni bir kampanya başlattı. Belediyenin başlattığı ve hayırseverlerin de destek verdiği kampanyada 130 gelinlik, 50 damatlık, 30 nişanlık, çok sayıda abiye ve kına elbisesi çiftlere bedava veriliyor.

Atakum Belediyesi Paylaşım Merkezi tarafından açılan mağazada sergilenen bu kıyafetler ile pek çok gencin hayallerini yaşamasına vesile olmak isteniyor. Evlenecek çiftler dışında maddi imkanı yetersiz olan aileler için düğün-nişan elbisesi ve hatta erkek çocukları için sünnet kıyafetleri de “ücretsiz satışta”.



Hayırseverler getiriyor, görevliler temizlettiriyor, çiftler giyiyor

Hayırsever kişilerin getirdikleri ikinci el kıyafet ya da eşyalar mağaza görevlileri tarafından temizlettiriliyor ve dezenfekte ediliyor. Hijyen koşulları sağlanarak insanlara verilen bu eşyalar ile Belediye, en özel günlerinde vatandaşların yanında olmak istiyor.

Mağaza içerisindeki pek çok kıyafet ikinci el fakat gelinliklerin çoğu daha önce kullanılmamış durumda. Bir hayırsever tarafından bağışlanan ve “sıfır model” olan gelinlikler, mutlu çiftleri bekliyor.

Kullan-bırak

Özel günler için kıyafet ya da eşya almak isteyen kişiler Atakum Belediyesi Hizmet Binası’nda yer alan Paylaşım Merkezi’ne gelerek form dolduruyorlar. Ardından bu formlarla mağazaya gidip dilediklerini alabiliyorlar.

Kullanımdan sonra mağazaya bırakılan eşyalar, diğer aileler için tekrar temizleniyor ve askıya asılıyor. 

Yorumlar (1)
Serdar SAPANCI boyabat 3 yıl önce
Hayirlisi neyse o olsun bizede düşer mi
Sinop boyabat