Kahramanmaraş’ta insanlık dersi: Döviz dolu poşeti sahibine ulaştırdı

Kahramanmaraş’ta hayatını sürdüren bir kadın cadde üzerinde yürüdüğü sırada bulduğu poşette 30 bin lira değerli bulunan döviz olduğunu fark etti. Bölgede araştırma yapan kadın parayı sahibine teslim etti.

YAŞAM 14.11.2022, 14:29 15.11.2022, 09:36
Kahramanmaraş’ta insanlık dersi: Döviz dolu poşeti sahibine ulaştırdı

Antalya’da turizm alanında çalışan ve bir süredir para biriktiren Kadir Tanrıverdi, küçük banknotlar haline getirdiği dövizleri bir poşete koyarak bozdurmak için Kahramanmaraş’ın ilçesi Elbistan’da bulunan kuyumcuya gitti. Çarşı Atik Camii civarına giden Tanrıverdi, yaşadığı bir anlık dalgınlıkla içerisinde ortalama 30 bin lira olan döviz dolu poşeti düşürdü.

Yoldan geçiyordu, poşeti gördü

Paraların bulunduğu poşeti düşürdüğünü fark etmeden giden Tanrıverdi, aradan bir süre geçmesinin sonrasında parasının yanında olmadığını anladı. Hemen yürüdüğü yola doğru poşeti aramaya başlayan Tanrıverdi’nin bütün uğraşları sonuçsuz kaldı.

Bu esnada yoldan geçmekte olan ev hanımı Nuray Karakuş, sokak üzerinde duran poşeti gördü. Karakuş, poşeti açarak içerisinde ne olduğunu kontrol etmek istedi. Banknotları gören kadın durumu hızlı bir şekilde polise haber verdi. Bölgeye gelen Elbistan İlçe Emniyet Müdürlüğü Polis Merkezi Grup Amirliği ekipleri, poşeti Karakuş’tan teslim aldı ve sahibinin kimliğini tespit edebilmek adına çalışmalara başladı.

Kimlik belirlendi, sahibine teslim edildi

Kısa süre içerisinde paranın sahibi Kadir Tanrıverdi’ye polis ekipleri tarafından ulaşıldı. Polis Merkezi Grup Amirliği’nde 30 bin liralık döviz Tanrıverdi’ye teslim edildi.

Uzun bir süredir birikimlerle bir araya getirdiği parasına yeniden kavuşan Tanrıverdi, polis ekiplerine ve Nuray Karakuş teşekkür etti. Parayı bulan ve sahibine teslim edilmesini sağlayan Nuray Karakuş ise konu ile ilgili “insanlık vazifemi yerine getirdim” dedi.

Yorumlar (0)