İstinat duvarı çöktü: 2 çocuk yaşamını yitirdi

Gaziantep'e bağlı Araban ilçesinde şiddetli fırtına sebebiyle, inşaat halinde olan tek katlı binanın istinat duvarı çöktü. Duvarın altında kalan 5 çocuktan 2’si can verirken, 3 çocuk ise yaralandı.

YAŞAM 02.06.2022, 23:01 03.06.2022, 16:33
İstinat duvarı çöktü: 2 çocuk yaşamını yitirdi

Korkunç olay, Araban ilçesindeki Hisar Mahallesi üzerinde saat 19.00 sularında meydana geldi. Aktarılan bilgiler doğrultusunda, inşaat halinde olan tek katlı binanın duvarı şiddetli fırtınadan ötürü çöktü. O esnada duvarın önünde olan 5 çocuk enkaz altında kaldı. 

Kurtarılamadılar

İhbar üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye, AFAD ve sağlık ekibi yönlendirildi. Ekipler ve yurttaşlar el ele vererek göçük altında kalan 5 çocuğu çıkardı. 

Sağlık personellerinin ilk müdahalesinin akabinde çocuklar hastaneye kaldırıldı. Hastanede tedavilerine başlanan Mustafa Tiren (5) ve Hacı Ali Günseli (7) tüm müdahalelere karşın kurtarılamayarak can verdi. Durumu ağır olan bir çocuk ise Gaziantep'e sevk edildi. 

Vali Davut Gül'den uyarı

Gaziantep Valisi Gül, kişisel sosyal medya hesabı üzerinden gerçekleştirdiği paylaşımla yurttaşları uyardı. Kuvvetli toz fırtınasının şehir genelinde sürdüğünü kaydeden Vali Gül, "Yaşamını yitiren evlatlarımıza Allah'tan rahmet, yaralı evlatlarımıza acil şifalar temenni ediyorum. Lütfen mecbur kalmadıkça dışarı çıkmayın." ifadelerini kullandı. 
 

Yorumlar (1)
Ali 2 yıl önce
Yığma duvarı örürsen böyle olur