Yunanistan'dan kriz çıkaracak adım

Yunanistan medyasında yer bulan haberde, Yunanistan Dışişleri Bakanlığı’nın yurt dışındaki temsilciliklerine Türkiye karşıtı 16 ayrı harita ilettiği ve diplomatları Türkiye karşıtı lobicilik yapmakla görevlendirdiği belirtildi.

DÜNYA 02.06.2022, 23:28 03.06.2022, 16:29
Yunanistan'dan kriz çıkaracak adım

Yunanistan medyasında yer bulan haberde, Dışişleri'nin yurt dışındaki temsilciliklerine ülkemize karşı 16 ayrı harita ilettiği kaydedilerek, yurt dışında görev yapan Yunan diplomatları ülkemize karşı lobicilik yapmakla görevlendirdiği ifade edildi. Dışişleri’nin ülkemizin son 50 senede Yunanistan’a karşı olan tutumunu gösterdiği öne sürülen 16 haritanın yayımladığı haberde, bahse konu haritaların Yunanistan'ın yurt dışındaki temsilciliklerine gönderildiği bildirildi.

"Türkiye'nin tutumu revizyonist"

Söz konusu haberde, Dışişleri Bakanlığı'ndan Genel Sekreter Themistoklis Demiris’in ise diplomatlara yönelik olarak kaleme aldığı bir mektupta, ülkemizin tutumunu 'revizyonist' olarak adlandırdığını ve bahse konu tutumun diplomatik kaynaklar üzerinden diğer ülkelere aktarılması gerektiğini savunduğunun altı çizildi.

Raporda pek çok konuya yer verildi

Yurt dışındaki Yunan diplomatlara iletilen raporda ayrıca, Türkiye-Libya arasındaki anlaşma, 'Mavi Vatan' kavramı, geçmiş dönemlerde meydana gelen Kardak krizi, ülkemizin ürettiği SİHA'lar ve coğrafi formasyonlara ilişkin hususlara da yer verildiği kaydedildi.

Yorumlar (0)