İstanbul’daki Rus turistler, 225 bin TL’lik çantayı çaldı

İstanbul’da bir AVM’de Rus uyruklu 2 kişi, bir mağazaya girerek 225 bin TL değerindeki bir çantayı çaldı. Hırsızlık anları, kameralara yansıdı. 

YAŞAM 10.06.2021, 12:21 11.06.2021, 10:01
İstanbul’daki Rus turistler, 225 bin TL’lik çantayı çaldı

İstanbul İstinye’deki bir AVM’ye gelen 2 Rus turist, lüks bir mağazaya girerek 225 bin TL değerindeki bir çantayı çaldı. Geçtiğimiz perşembe günü öğle saatlerinde yaşanan olayda Katar Caddesi’ndeki AVM’ye giren bir kişi, pahalı çantalarla dolu lüks bir mağazaya girdi. Bir süre mağazada gezen şahıs, etrafı kolaçan ettikten sonra tam 225 bin TL değerindeki çantayı, boynunda asılı olan düzenek ile birleştirdiği kendi çantasının içine koydu. İşlemi kısa sürede yapan kişi, x-ray cihazına takılmadan mağazadan ayrıldı.



Güvenlik kamerası ele verdi

X-ray cihazına takılmayan hırsız sakince mağazadan çıkıp gitti. Kısa bir süre sonra mağaza yetkilisi Merve Ç., çantanın olmadığı ve satış kayıtlarında da görülmediğini fark ederek güvenlik kameralarına baktı. İzlenen kayıtlarda çantanın çalındığı ortaya çıktı. Olay yerine çağırılan Sarıyer İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, olayla ilgili soruşturma ve hırsızın yakalanması amacıyla çalışma başlattı.



Mağaza ve AVM’deki güvenlik kameralarını inceleyen ekipler, hırsızın başka bir kişi ile taksiye binerek AVM’ye geldiğini tespit etti. Taksi plakası üzerinden sürücü Selahattin K. ile iletişime geçen polisler, şahısların, Şişli Harbiye Halaskargazi Caddesi üzerinde taksiye bindiklerini öğrendi. Cadde üzerindeki kameraları inceleyerek şahısları tespit eden polis, hırsızların, Mecidiyeköy’deki başka bir AVM’de daha hırsızlık yaptığını tespit etti. Sokak sokak bakılan görüntüler ile Rus turistlerin Şişli’de kaldıkları oteli bulan polis ekipleri, otel odasına baskın düzenledi.



Otel odasında yakalandılar

42 yaşındaki Sergei C. ve 38 yaşındaki Ivan F., otel odasında gözaltına alındı. Sarıyer Asayiş Büro Amirliği ekipleri, otel odasında yaptıkları aramalarda 225 bin TL değerindeki çantanın havalandırma boşluğuna saklandığını saptadı. Poşete sarılmış çanta ve 2 Rus hırsız emniyete götürüldü. Çanta, mağaza yetkilisine teslim edilirken Rus turistler de tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

Yorumlar (0)