İstanbul Valisi Gül’den sağanak ve su baskını uyarısı: Lütfen ivedi şekilde boşaltınız!

İstanbul'da özelikle Başakşehir, Çatalca ve Büyükçekmece ilçelerinde şiddetli sağanak etkili olurken Esenturt, Bayrampaşa ve Arnavutköy’de de yağmur etkisini gösterdi. Sağanak yağışlara karşı İstanbulluları uyaran Vali Davut Gül, yağışların sabah saatlerine kadar süreceğini belirtti ve su baskınlarına karşı dikkatli olmaları konusunda vatandaşlara çağrı yaptı.

YAŞAM 28.09.2023, 17:35
İstanbul Valisi Gül’den sağanak ve su baskını uyarısı: Lütfen ivedi şekilde boşaltınız!

Yağmur özellikle Başakşehir ve Arnavutköy’de sağanak şeklinde etkili oldu. Farklı mahallelerde etkisini daha da artıran yağış nedeni ile itfaiye ekipleri önlem amaçlı su altı arama kurtarma ekipleri ile destek ekiplerinin bölgede bulunmasını talep etti. Bazı caddelerde su taşkınlarının yaşandığı, sokakların ise göle döndüğü görüldü.

Dükkanda mahsur kaldılar!

Bir vatandaşın ise dükkanını su bastı. Dükkanın kapısını açar açmaz su bastığını ifade eden işyeri sahibi sahibi ile çalışanlar içeride mahsur kaldı.

Yağış nedeni ile trafikte kalan vatandaşlar ve sürücüler ise zor anlar yaşadı.

AFAD'dan İstanbullulara mesaj

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) kuvvetli yağışın etkili olduğu İstanbul’da vatandaşların cep telefonu numaralarına uyarı mesajı gönderdi.

AFAD uyarısında şu ifadelere yerdi:

“Meteoroloji’ye göre İstanbul’da etkili olan kuvvetli sağanak yağışların yarın sabah saatlerine kadar devam etmesi bekleniyor. Vatandaşlar, sel, su baskını ve yıldırım gibi olaylara karşı dikkatli olunmalıdır”

Vali Gül, İstanbulluları uyardı!

İstanbul Valisi Davut Gül sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile kent sakinlerini dikkatli olmaları konusunda uyardı. Gül, ‘‘Sevgili İstanbullular, şehrimiz genelinde etkili olan kuvvetli yağışın sabah saatlerine kadar devam edeceği tahmin edilmektedir. Lütfen su baskını riski bulunan yerleri ivedi şekilde boşaltınız' ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)