Meteoroloji'den İstanbul için ‘Turuncu’, 15 il için ‘Sarı’ kodlu uyarı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yapılan son değerlendirmelere göre bazı bölgelerde etkili olması tahmin edilen yağışlarla ilgili 1 il için 'Turuncu' kodlu, 15 il için de 'Sarı' kodlu uyarı yaptı.

YAŞAM 28.09.2023, 17:57 28.09.2023, 18:04
Meteoroloji'den İstanbul için ‘Turuncu’, 15 il için ‘Sarı’ kodlu uyarı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun farklı kesimlerinde sağanak ile gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Bu kapsamda, İstanbul için 'Turuncu', Kırklareli, Edirne, Tekirdağ, Çanakkale, Yalova, Balıkesir, Bursa, Kocaeli, Zonguldak, Bolu, Sakarya, Düzce, Karabük, Kastamonu ve Bartın, için de 'Sarı' kodlu uyarı yapıldı.

İstanbul’da etkili olan yağış sabaha kadar devam edecek

Sabah saatlerinden itibaren İstanbul’da hafif şekilde aralıklar ile devam eden, bazı bölgelerde ise etkisini artıran sağanak yağışın yarın sabah saatlerine kadar sürmesi bekleniyor.

Resim

15 ile ‘Sarı’ kodlu uyarı!

Tekirdağ, Edirne, Kırklareli ve Çanakkale'de yağışların yerel kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Akşam saatlerinde ise Bursa, Balıkesir, Yalova, Kocaeli, Düzce, Sakarya ve Zonguldak'ta yerel kuvvetli, yarın öğleden sonra ise Bolu, Kastamonu, Karabük ve Bartın’da sağanak ile gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

AFAD uyardı

Diğer yandan yandan, 'Turuncu yağış uyarısı verilen İstanbul'daki kent sakinlerine AFAD tarafından SMS ile uyarı ve bilgilendirme yapıldı.

AFAD, ani su baskını, sel, yıldırım, yerel dolu yağışı, heyelan, ani kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksama ve kısa süreli fırtına gibi olumsuz durumlara karşı vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Yorumlar (0)