İşini bıraktı, ülke ülke dolaşıp yarışmalara katılıyor: Türkiye'ye de geldi

Avustralyalı 33 yaşındaki James Webby, bütün ülkelere gidip yemek yeme yarışmalarına katılıp başarı elde etmeyi amaçlıyor.

YAŞAM 30.01.2023, 17:14
İşini bıraktı, ülke ülke dolaşıp yarışmalara katılıyor: Türkiye'ye de geldi

Avustralya'da bir firmada pazarlamacı olarak çalışırken 1 sene önce radyo programında duymuş olduğu bir yemek yeme yarışmasına katılan Webby, ardından ise işini bırakarak sadece yarışmalara katılım göstermeye başladı. Ülkesinde birçok yemek yeme yarışmasına katılan Webby, sonrasında ise ABD, Arjantin, Brezilya ve Türkiye'ye de gelerek çeşitli başarılar yakaladı.

Türkiye'de de il il gezdi

Son olarak 17 Ocak tarihinde Türkiye'ye gelen Webby, birçok şehirde katılmış olduğu yarışmalarda çeşitli ödüller kazandı. Kastamonu'da bir hamburgerci dükkanı olan Mustafa Girişken'in düzenlemiş olduğu yarışmaya katılan Webby, 51 dakika 36 saniye içerisinde 25 hamburger ve 1 litrelik kolayı bitirip 5 bin TL'nin yanında 50 bin TL değerindeki bir cep telefonunun da sahibi oldu.

"Tüm dünyadaki yarışmalara katılmak istiyorum"

Webby, 1 sene önce ülkesinde yemek yeme yarışmasına katıldığını ve bu konuda iyi olduğunu görünce bunu sürdürdüğünü ifade etti. Sosyal medyadan Girişken'in kendisiyle iletişime geçmesinin ardından Türkiye’ye geldiğini söyleyen Webby, İstanbul, Kastamonu, Adana, İzmir, Antalya, Ankara ve Kocaeli'de de yarışmalara katılıp kazandığını söyledi. Webby, "Kastamonu'da yapılan hamburger yeme yarışması en zor yarışmalardan bir tanesiydi. Bütün ülkelerdeki bu yarışmalara tek tek girerek hepsini kazanmak istiyorum. Bu en büyük hayalim." şeklinde konuştu.

Girişken ise çeşitli kotalarla yarışmalar düzenlendiğini ve şimdiye dek en çok bir yarışmacının 15 hamburger yiyebildiğini söyledi. Sosyal medyadan haberdar oldukları Avustralya'dan Webby ile iletişime geçip Türkiye'ye davet ettiklerini söyleyen Girişken, farklı şehirlerdeki yemek yeme yarışmaları için onun adına başvuru yaptıklarını ifade etti.

"En büyük ödül için Dubai'ye gidecek"

Hamburger yeme yarışmasını kazanan Webby'nin para ödülü ile cep telefonu aldığını söyleyen Girişken, "Türkiye'deki bütün lezzetleri sevdiğini fakat favori lezzetinin baklava olduğunu ifade etti. Türkiye'deki bütün yarışmaları kazanarak devam etti. Hayali ise dünyadaki bütün yarışmalara katılım göstermek. Bundan bir sonraki durağı, bunların arasındaki en büyük ödüle sahip Dubai'ye gitmek olacak." şeklinde konuştu. Girişken, Webby'nin programını tamamlandığını fakat yoğun ilgi sebebiyle Türkiye'de kalma süresini uzatarak başka yarışmalara katılacağını söyledi.

Yorumlar (0)