İşçilerin öldüğü yangında 'tehdit' gerçeği!

Kocaeli'nde dört yabancı işçinin hayatını kaybettiği fabrika yangınında dört kişiye dava açıldı.Fabrikanın yer aldığı binada yangın tesisatının çalışmadığı ve alarm sisteminin olmadığı ortaya çıktı.

YAŞAM 09.01.2020, 09:04 13.01.2020, 17:59
İşçilerin öldüğü yangında 'tehdit' gerçeği!

Kocaeli'de 6 Haziran 2019'da Akkan Tekstil adlı fabrikada çıkan yangında dört yabancı işçi hayatını kaybetti. Suriyeli Rafide Al-Dank'ın 16, Itlal Mustafa'nın 34, Araf El Hays'ın 38 ve kimliği bilinmeyen Afgan işçinin ise 24 yaşında olduğu bildirildi.

Maaşının kesileceği tehdidiyle işe çağrıldı!

Hürriyet gazetesinden İsmail Saymaz’ın haberine göre, iddianamede ifadesine yer verilen bekçi Ali Karaarslan, "İşçilerin çıkması için sesli ikazda bulundum" diye konuştu. Ölenlerden Afrah Al Hays'in kardeşi Mahmowd Al Hays da ablasının maaşının kesileceği tehdidiyle işe çağrıldığıni belirtti.

"Yangın algılama sistemi yok"

Bilirkişi raporunda yangın tatbikatı yapıldığıyla ilgili kaydın olmadığı, işçilerin günübirlik, işgüvenliği eğitimi almadığı kaydedildi. İşçilerin duman kokusu almadıklarına değinilen raporda "Yangın algılama sisteminin olmadığını ve etkin çalışmadığını ortaya koymaktadır" ifadeleri kullanıldı.

Aynı binada ayrıca 2 Mayıs 2019'da da havalandırma boruları içerisinde yağ birikmesinden kaynaklı bir yangın çıktığı belirtildi. Toz yangınlarını engelleyecek "Springler" sisteminin bulunduğu ancak üç vanası kapalı olduğu için devreye girmediği de ortaya çıktı.

Yorumlar (0)