İnsan suretli maymun yalnızlık çekiyor

Çin’de geçtiğimiz yıl yüzünün insana benzetilmesiyle gündemde olan 19 yaşındaki erkek maymunun şimdilerde "yalnızlık çektiği" söylendi.

YAŞAM 20.11.2019, 11:14
İnsan suretli maymun yalnızlık çekiyor

Çin’in doğusundaki Tianjin Hayvanat Bahçesi’nde tutulan ve yaşamı boyunca yalnız olduğu belirtilen kapuçin maymunu için eş arayışları başlatıldı.

Bir adı olmayan maymunun saldırgan bir doğası olduğu için eş bulunması konusunda şansının yaver gitmediği öğrenildi.

Adayların biraz büyümesi gerekiyor

Maymunun bulunduğu hayvanat bahçesinin sözcüsü, Daily Mail’e yaptığı açıklamada, “O çok aktif ve kavgacı. Çamurla oynamayı ve Hindistan cevizlerini ezmeyi seviyor.” diye konuştu.

Maymunun daha önce iki dişi eşlikçisi olduğunu fakat onların öldüğünü ifade eden hayvanat bahçesi sözcüsü, “Şu anda üç oyun arkadaşı var, onları 2016 yılında getirdik ancak henüz hiçbiri çiftleşecek kadar olgun değil. Genç kapuçinler olgunlaştığında içlerinden biriyle insan yüzlü maymunumuz arasında bir kimya oluşacağını ve böylece sonunda bir eşe sahip olabileceğini umuyoruz.” dedi.

Sosyal medyada tanınınca ziyaretçi akınına uğradı

Geçtiğimiz yıl "sıkıntılı" denebilecek bir yüz ifadesiyle görüntülenen maymun, insanlara benzerliğiyle uzun süre gündemde kalmıştı. Sosyal medya yıldızı olmasının ardından on binlerce ziyaretçi insan yüzlü maymunu görmek için hayvanat bahçesine akın etmişti. Maymun, 2002’den beri Tianjin Hayvanat Bahçesi’nde tutuluyor.

İsmini Karayip Denizi'ndeki Margarita Adası’ndan alan bu kapuçin maymunu, 25 ile 30 yaşına kadar yaşayabiliyor.

Yorumlar (0)