DKMP tehlikeli ırk köpeklere el koydu

DKMP (Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar) Genel Müdürlüğü ekipleri, Kayseri’de tehlikeli ırk köpek kategorisine giren farklı cinsteki 9 köpeğe el koydu.

YAŞAM 20.11.2019, 11:11
DKMP tehlikeli ırk köpeklere el koydu

Kayseri ilinin Hacılar ilçesinde tehlikeli ırk köpek beslendiğine dair ihbar alınması üzerine güvenlik güçleriyle birlikte Hacılar ilçesine giden Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) ekipleri, ihbara konu olan adreslerde tehlikeli ırktan 9 adet köpeğin beslendiğini belirledi.

Yasak olması sebebiyle "tehlikeli ırk köpek" ketagorisinde bulunan köpekleri besleyen 9 kişiye 70 bin 218 TL idari para cezası verildi ve köpeklere de el konuldu. 

Kanunen yasak!

5199 Sayılı Kanun gereğince pitbull terrier, japanese tosa, dogo argentino, fla brasileiro gibi tehlike arz eden hayvanların hatta bu ırkların melezlerinin dahi sahiplenilmesi yasak. "Tehlikeli ırk köpek" kategorisine giren köpeklerin sahiplenildiğini görenlerin durumu Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünün 0 312 207 60 61 numaralı telefonuna bildirilmesiyle ekipler bu köpeklere el koyuyor ve sahiplerine para cezası uyguluyor.

Yorumlar (0)