İlginç araştırma: İnekler sohbet ediyor!

Avustralyalı araştırmacılar tarafından yapılan bir çalışmaya göre, ineklerin de yemek ve hava gibi konulardan konuşuyor. İneklerin, hislerini anlatmak için bir dil geliştirdiğini iddia ediliyor.

YAŞAM 17.01.2020, 10:55
İlginç araştırma: İnekler sohbet ediyor!

Hayvanların farklı seslerinin farklı özellikler gösterdiği ve duygu durumlarının değiştiği fikri bir süredir bilim dünyasında tartışmaya açıldı. 

Sydney Üniversitesi'nden bilim insanları, inekler üzerinde yaptıkları çalışmada iletişim kodlarına ilişkin ilginç bulgulara erişti.

İnekler için Google Translate!

"İnekler için Google Translate (Google Çeviri)" olarak adlandırılan bir yazılım geliştiren uzmanlar, hayvanların böğürdükleri zaman aslında ne demek istediklerini "kelimelere dökmeye" çalıştı. İneklerin, "sürüyle bağlantı kurmak, heyecanlarını, streslerini veya uyarıldıkları zamanı yansıtmak için" farklı bir ton kullandıkları belirlendi.

İnekler arasındaki iletişimi ortaya koyan birçok çalışma bulunduğunu kaydeden ekip lideri Alexandra Green, "İlk kez, bu özelliklerinin kesin kanıtını göstermek için sesi analiz edebildik” diyerek yeni araştırmanın önemini anlattı.

Kendilerini mutlu eden şeylerden konuşurken tınılı sesler çıkarıyorlar!

Araştırma için 13 hayvanın sesini analiz ettiklerini kaydeden Green, ineklerin yemek gibi kendilerini mutlu eden şeylerden konuşurken çok daha tınılı sesler çıkardığını ifade etti. İneklerin çok sosyal ve sokulgan hayvanlar olduğuna işaret eden Green, "Her birinin benzersiz bir ses tonu var, onlara bakmadığımda bile sadece sesinden hangisinin böğürdüğünü anlayabiliyorum" ifadelerini kullandı.

İneklerin, yemek beklerken, gruptan ayrıldıklarında ya da çiftleşirken kendi aralarında konuştuğu belirlendi.

Bulguların, çiftçilerin "ineklerin dilinden anlamalarına" yardımcı olacağına inanılıyor.

Yorumlar (0)