Hız limiti 230'u geçmeyen araca '400 km hız' cezası!

İstanbul'da yaşayan Ali Osman Kalaycı'ya 400 km hız yaptığını gösteren EDS (Elektronik Denetleme Sistemi) kayıtları esas alınarak 488 lira trafik cezası kesildi. Fakat aracın hız göstergesinin en fazla 230 olduğu ortaya çıktı.

YAŞAM 01.08.2019, 17:12 01.08.2019, 17:14
Hız limiti 230'u geçmeyen araca '400 km hız' cezası!

İstanbul'da yaşayan Ali Osman Kalaycı, sabah işe giderken yediği trafik cezası nedeniyle şok geçirdi. Ali Osman Kalaycı'ya 400 km hızla gittiğini gösteren EDS (Elektronik Denetleme Sistemi) kayıtları esas alınarak 488 TL trafik cezası kesildi. Kendisine gelen ceza tebligatını görünce ne yapacağını bilemeyen sürücü Ali Osman Kalaycı adeta şaşkına döndü. İstanbul Trafik Şubesi Müdürlüğü görevlileri, bunun bir sistem yanlışlığından meydana gelmiş olabileceğini ve başvurması halinde düzeltilebileceğini belirtti.

Olay, 18 Temmuz günü akşam saat 18.00 sularında Habibler-Sultangazi yolunda meydana geldi. İstanbul'da yaşayan Ali Osman Kalaycı, sabah evinden işe giderken kullandığı 32 YV 648 plakalı taşıtına hiç beklemediği bir trafik cezası gelince ne yapacağını bilemedi. 

Kalaycı'ya her gün kullandığı yolda taşıtının 400 kilometre hız yaptığı gerekçe gösterilerek, EDS (Elektronik Denetleme Sistemi) tarafından 488 TL trafik cezası uygulandı.

"Aracın hız göstergesi en fazla 230"

Yaşadığı olaya ilişkin açıklama yapan Ali Osman Kalaycı, "Habibler istikametinden Sultangazi istikametine giderken EDS (Elektronik Denetleme Sistemi) uygulamasından geçmişim. Ceza tebligatı elime geçti. Tebligatta ki taşıtımın sürati saatte 400 km  olarak görünüyor. Aracın zaten bu sürati yapma becerisi yok. Aracın hız göstergesi en fazla 230. Kaldı ki böyle bir yerde 400 Km sürat yapmak imkansız. Özel yapılmış bir yol olması gerekiyor. Mümkün değil yapabilmem." dedi. 

"Maddi bir yanlışlık olduğunu söylediler"

"Ceza ilk ulaştığında şaşkına döndüm, şok geçirdim." ifadesini kullanan Kalaycı, şunları söyledi:

"Zaten yaklaşık 20 senelik sürücüyüm ilk defa böyle bir trafik cezası yedim. İlgili mertebelere ulaşmaya çalıştım saatlerce ama ulaşamadım. Hatta ceza yediğimin diğer günü buradan test geçişi yaptım aynı saatte üç buçuk dakikalık sürede geçtim.  Buradaki geçiş sürem 18 saniye. Polise gittiğimde diğer gün hepsi şaşkına döndü, 'Arabanın markası ne senin?' diye sordular. Arabamın markasını söylediğimde ise bunun maddi bir yanlışlık olduğunu söylediler. Cezanın nereden kesildiyse oraya başvurmam gerektiğini söylediler. Ceza trafikten elime ulaştı sonuçta, trafik şubeye gittim. Ama bana lazım olan bilgiyi veremediler. Ben de internetten araştırmalarım sayesinde bir yere ulaşabildim. Oradan gerekli uygulamanın yapılacağını söylediler onu bekliyorum. İnşallah başka kimsenin başına gelmez." 

İstanbul Trafik Şubesi Müdürlüğü yetkilileri, bunun bir sistem hastasından kaynaklanmış olabileceğini ve sürücünün başvurması halinde konunun araştırılıp düzeltilebileceğini bildirdi. 

Yorumlar (0)