Hayati İnanç Kimdir?

Asıl mesleği avukatlık olan, ancak çoğu televizyon ünlüsü gibi adı televizyonda tanınmaya başlayan Hayati İnanç’ın kim olduğu oldukça merak konusu.

YAŞAM 25.07.2020, 21:41
Hayati İnanç Kimdir?

Kendisi avukatlık dışında da oldukça fazla meslek ile anılan ve bilinen Hayati İnanç kimdir? Kaç yaşındadır? Hangi okuldan mezun olmuştur? Hayatı ve bilinmeyenleri nelerdir? İşte sorularla Hayati İnanç.

Hayati İnanç Hayatı

Denizli’de ve 1961 yılında doğan Hayati İnanç, hayatının ilk yıllarını ailesi ile birlikte Denizli’de geçirmiş, sonrasında eğitim için tek başına Aydın’a göç etmiş ve Aydın Nazilli Lisesi’nde yatılı olarak eğitim almıştır. Aydın Lisesi’nden 1977 yılında mezun olan Hayati İnanç, akabinde İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde eğitim görmüş ve buradan da 1984 yılında mezun olmuştur. Avukatlık mesleğini bu tarihten sonra icra etmeye başlayan Hayati İnanç, öğretmenlik, avukatlık, kitap yazarlığı, denetçilik, yöneticilik, yayıncılık ve sunuculuk da dahil olmak üzere pek çok iş kolunda görev yapmıştır. Şu sıralar TRT1 ekranlarında yayınlanan Can Veren Pervaneler adlı programı sunan Hayati İnanç, bu konuda altı farklı kitap yayınlamış bulunmaktadır.

Hayati İnanç Kaç Yaşında?

Hayati İnanç, 1961 yılında doğmuştur ve an itibari ile 59 yaşındadır.

Hayati İnanç Kitapları

Hayati İnanç’ın yönettiği ve sunuculuğunu üstlenmiş olduğu Can Veren Pervaneler adlı programda yer verdiği bilgiler ile ilgili olarak, aynı ismi verdiği 5 farklı kitabı ve İşte Geldik Gidiyoruz adlı bir kitabı olmak üzere toplamda 6 kitabı vardır. Kitaplarının isimleri:

  • Can Veren Pervaneler (1’den 5’e, 5 farklı cilt halinde)
  • İşte Geldik Gidiyoruz

Hayati İnanç Evli Mi? Çocuğu Var Mı?

Hayati İnanç 20 yaşında iken, o dönem 16 yaşında olan eşi ile tanışmış ve kısa sürede evlenmiştir. Evliliği süresince Üniversite eğitimi ve İstanbul’da Avukatlık mesleğini icra etmesi sebebi ile 10 yıldan fazla eşi ile uzak kalmak durumunda kalmıştır. Hayati İnanç’ın bu evlilikten iki evladı bulunmaktadır.

Yorumlar (0)