Hava sıcaklığı yükseliyor

Meteoroloji Türkiye genelinde 21.01.2021 Perşembe günü (bugün) itibarıyla hava sıcaklıklarının yukarı yönlü harekete geçtiğini bildirdi. Özellikle, batı, kuzey ve iç bölgelerde hava sıcaklıklarının 3-5°C arasında yükselmesi öngörülüyor. Diğer taraftan hava sıcaklıklarının yükselmesine rağmen doğu ve iç kesimlerde özellikle sabahın erken vakitlerinde buzlanma ve don yaşanacağı belirtiliyor.

YAŞAM 21.01.2021, 08:47 22.01.2021, 09:34
Hava sıcaklığı yükseliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü uzmanlarının son değerlendirme ve tahminlerine göre Türkiye'nin doğu kesimlerinin ve zamanla Kıyı Ege bölgesinin parçalı bulutlu ve yer yer çok bulutlu olarak geçmesi, sabah vakitlerinde Artvin ve Rize çevrelerinin karla karışık yağmurlu ve kar yağışlı olması, geriye kalan yerlerin ise az bulutlu geçmesi bekleniyor.

Buzlanma ve don

Sabah ve gece vakitlerinde kıyılarda hafif, doğu ve iç kesimlerde kuvvetli don ve buzlanmayla birlikte yer yer sis ve pus hadiseleri oluşması tahmin ediliyor.

Meteoroloji uzmanları, bilhassa ulaşımda aksama gibi aksilikler yaşanabileceği konusunda yerel yönetimleri ve vatandaşları tedbirli ve dikkatli olmaları konusunda uyarıyor.

Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde yüksek kar örtüsü olan dik yamaçlar için çığ oluşma riskini hatırlatan Meteoroloji uzmanları, çığ gibi yaşanabilecek tehlikelere karşı da ikazda bulunuyor.

Hava sıcaklıkları

Hava sıcaklıklarının batı ve iç bölgelerde 3-5°C yükseleceği, doğu bölgelerde ise önemli bir değişiklik görülmeyeceği değerlendiriliyor.

Rüzgâr

Rüzgârın ise genel olarak kuzeyli, Güneydoğu Anadolu’nun doğusu ile Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda güneyli yönlerden hafif esecek, ara sıra da orta kuvvette esmesi öngörülüyor.

Üç büyükşehirde hava

İstanbul: 10°C | Parçalı bulutlu ve az bulutlu
İzmir: 13°C | Parçalı bulutlu ve az bulutlu
Ankara: 4°C | Parçalı bulutlu ve az bulutlu

Yorumlar (0)