Felç kaldı, ailesi terk etti, maaşı kesildi!

Muğla'da 2016'da geçirdiği trafik kazası nedeniyle belden aşağısı tutmayan Hasan Demirel (43), raporuna eklenen "kısmi bağımlı" ibaresi nedeniyle bakıcı maaşı alamıyor. Felç kaldıktan sonra eşi ve iki oğlu tarafından terk edilen Demirel, 83 yaşındaki annesiyle beraber yaşıyor. Yaşadığı kazayla hayatı allak bullak olan Demirel, sadece bakıcı maaşının bağlanmasını istiyor.

YAŞAM 14.08.2022, 16:55 15.08.2022, 16:35 Hakan Öksüz
Felç kaldı, ailesi terk etti, maaşı kesildi!

Muğla'da 2016 yılında trafik kazası geçiren 43 yaşındaki Hasan Demirel, 3 gün boyunca yoğun bakım servisinde tedavi gördü. Datça ilçesinde geçirdiği kaza nedeniyle belden aşağısı felç kalan Hasan Demirel'in hayatı, yaşadığı peş peşe kötü olaylarla sarsıldı. 

Kısmi bağımlı kabul edildi, maaşı kesildi!

Eşi ve çocukları tarafından terk edilen Hasan Demirel, kazanın ardından rapor aldı. İlk 2 yıl bakıcı maaşı alan Demirel, yenilenen raporla birlikte bu haktan da mahrum kaldı. Rapora eklenen "Kısmi Bağımlı" ifadesi, Hasan Demirel'in son 4 yıldır maaştan yararlanamamasına sebep oldu.

Osmaniye'de yer alan Gebeli Mahallesi'nde annesi ile beraber yaşayan Hasan Demirel, maaşının kesilmesi nedeniyle zor zamanlardan geçiyor. Anne Münevver Demirel (83), yaşlılığından dolayı oğlunun bakım ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanıyor. Ailesi tarafından terk edilen Hasan Demirel, maaşının tekrar bağlanmasından başka bir şey istemiyor.

"4 yıldır bakıcı maaşı alamıyorum"

Kazanın ardından beline platin takıldığını söyleyen Hasan Demirel, "Yoğun bakımdan felçli şekilde çıktım. Osmaniye Devlet Hastanesi tarafından 2 yıl geçerli bir rapor çıkarıldı. Bu raporla maaş aldım ve ihtiyaçlarımı karşılayabildim. Raporun yenilenmesi için hastaneye gittim. Çıkarılan yeni rapora 'kısmi bağımlı' ibaresi eklenmiş. Bu nedenle son 4 yıldır bakıcı maaşı alamıyorum. Annem de kalbinde pil takılı olduğu halde 83 yaşında benimle ilgilenmeye çalışıyor. Elinden geleni yapıyor." dedi.

"Eşim iki yıldır aramıyor"

Eşi ve iki oğlunun kendisini terk ettiğini aktaran Hasan Demirel, "Hayatlarına Yozgat'ta devam ediyorlar. Eşim, son 2 yıldır hiç aramadı bile. İletişimimiz tamamen koptu. Durumumun da farkında. Ona rağmen aramıyor. Bakıcı maaşımın yeniden bağlanmasını talep ediyorum. Malulen emekliyim. Aldığım 4 bin liralık maaştan çocuklarıma da yolluyorum. Bakıcı için para ayıramıyorum" ifadelerini kullandı.

Anne Münevver Demirel: "İkimize de bakıcı lazım"

83 yaşındaki anne Münevver Demirel, yaşadıkları nedeniyle oğlu Hasan'a bakamadığını belirtti. Kalp hastası olduğunu kaydeden Demirel, "Kalbimde pil var. Romatizma ve şeker hastasıyım. Kalkıp su içerken bile zorlanıyorum. Parmaklarımdaki his gitti. Hem Hasan'ın hem de benim bir bakıcıya ihtiyacımız var." şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)