Bakan Nebati paylaştı: Enflasyonu bastıracağız!

Enflasyonun gıda fiyatları üzerindeki etkisini kırmak için harekete geçtiklerini kaydeden Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Twitter hesabından paylaşımlarda bulundu. Pazartesi gününden itibaren Tarım Kredi Kooperatif marketlerindeki birçok ürünün indirimli şekilde satılacağını kaydeden Nebati, "Vatandaşlarımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz." dedi.

EKONOMİ 14.08.2022, 17:32 15.08.2022, 09:43 Hakan Öksüz
Bakan Nebati paylaştı: Enflasyonu bastıracağız!

Küresel çapta yaşanan yüksek enflasyon nedeniyle artan ürün ve gıda fiyatları, vatandaşları canından bezdirdi. Pazardaki ürünlere gün aşırı zam gelmesi, hükümeti harekete geçirdi. Pazartesi gününden itibaren Tarım Kredi Kooperatif marketlerinde indirimli ürünlerin satılacağı duyuruldu. En az 30 tüketim maddesinin indirimli fiyatlar üzerinden satılacağı kaydedildi. 

"Ukrayna-Rusya savaşı, enflasyonu körükledi"

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, gıda fiyatları üzerinde baskı oluşturan yüksek enflasyon sorununu çözeceklerini bildirdi. Tarım Kredi Kooperatif marketlerinde indirimli ürünlerin satılacağını hatırlatan Bakan Nebati, resmi Twitter hesabından açıklamalarda bulundu. Gıda fiyatlarını etkileyen yüksek enflasyon sorununu ortadan kaldıracaklarını kaydeden Nebati, "Ukrayna ile Rusya arasındaki savaş, enflasyonu körükledi." değerlendirmesini yaptı.

"Tüm dünya gibi Türkiye de etkilendi"

Gıda fiyatlarının küresel çapta arttığını ve Türkiye'nin de bundan etkilendiğini kaydeden Bakan Nebati, her şeye rağmen vatandaşların en az şekilde etkilenmesi için önlemler aldıklarını söyledi. Bakan Nebati, gıda sektöründe yer alan tüm oyuncuların uygulayacakları bu önlemleri dikkate alacaklarına inandığını belirtti. 

Yorumlar (0)