Evlerinin bodrumundan 9 yıl çıkmadılar!

Hollanda'da yaşayan bir aile, kıyametin kopacağını düşündükleri için 9 yıldır saklanıyordu.

YAŞAM 22.10.2019, 19:00 03.11.2019, 00:59
Evlerinin bodrumundan 9 yıl çıkmadılar!

Hollanda’da bir aile, evlerinin bodrumunda saklanarak “dünyanın sonunun gelmesini” beklerken bulundu. Çiftliklerinde yetiştirdikleri sebzelerle ve yine çiftliklerinde bulunan keçilerle beslendikleri tespit edildi. 

Hollanda basınında yankı bulan haberde, Hollanda’nın Ruinerwold bir babanın 6 çocuğuyla beraber, etrafı ağaçlarla çevrili ve sadece köprü kullanarak ulaşılabilen bir çiftliğin bodrumunda, yaklaşık 9 yıldır saklandıkları yer aldı.

İnsanlarla iletişimi kestikleri ve dış dünyaya dair herhangi bir etkileşimleri olmadığı belirtildi. Çiftliğin sahibi olduğu belirtilen adamın çocuklarının (yaşları 16 ile 25 arasında değişiyor)  kendilerinden başka yaşayan bir insanın varlığından haberdar olmadıkları ve dış dünyaya dair bilgileri olmadığı da belirtildi.

Yardım isteyince ortaya çıktı

Durumun, üstü perişan halde olan 25 yaşındaki bir adamın çiftlikten kaçıp, köyde kafeterya sahibi bir adamdan yardım istemesi ve yine o kişinin polise haber vermesi üzerine ortaya çıktığı belirtildi.

Çiftlikte gerçekleştirilen aramalar sonucunda, oturma odasında yer alan bir dolabın arkasında bodrum katına açılan bir yol bulunduğu ve ailenin 9 yıldır orada saklandığı bildirildi. Polisin aileyi oradan çıkarttığı ve çiftlikte bir araştırma sürdürdüğü aktarıldı.

Maya Takvimi

Daha önce de buna benzer olaylar yaşanmıştı hem de en yakınımızda, İzmir’de. Maya Takvimi'ne göre, 21 Aralık 2012 tarihinde dünyanın sonunun geleceğini ve insanların hayatta kalmak için belirli bölgelere gitmesi gerektiği konuşulmuştu. Bu yüzden de insanlar, İzmir'in Şirince köyüne ve Fransa'nın Bugarach köyüne doğru saklanmak üzere akın etmişti. Maya inancına göre 21 Aralık 2012’de gerçekleşecek kıyamette hayatta kalmak isteyenlerin gitmesi gereken yer olarak belirtilen Şirince’de beklenilen ya da bir başka deyişle istenmeyen şey yaşanmamıştı. Korkulan saat geçtikten sonra rahat bir nefes alan insanlar, kameraları görünce el sallayıp mutluluklarını paylaşmışlardı.

Bilim insanları, 21 Aralık 2012 tarihinde dünyanın sonunun gelmeyeceğini düşünmüş olsalar da Maya Takviminin belirttiği üzere ileriki bir tarihte böyle bir şeyin gerçekleşebileceğini söylüyor.

Yorumlar (0)