"Evde bulaşma riski daha yüksek" diyerek sahile akın ettiler!

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında alınan önlemler gereği yasak olmasına rağmen vatandaşlar, sahilde yürüyüş ve piknik yapmayı sürdürüyor. İstanbul Kartal sahilinde yürüyüş yapan bir vatandaşın, "Evde bulaşma riski bence daha yüksek, dışarıda temiz hava var." demesi şaşkınlığa uğrattı.  

YAŞAM 12.05.2020, 10:06
"Evde bulaşma riski daha yüksek" diyerek sahile akın ettiler!

İstanbul'un Kartal ilçesinde bazı vatandaşlar, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında alınan önlemler gereği yasak olmasına rağmen sahillere akın etti.

Sahilde yürüyüş ve piknik yapan bazı vatandaşların maske takmadıkları görüldü. 

Sahilin kalabalık olmasından faydalanan seyyar satıcılar da ortaya çıktı. 

"Evde bulaşma riski bence daha yüksek"

Sahilde yürüyen vatandaşlardan Şahin Dinç, "Evlerde bunaldık artık. Yapacak başka hiçbir şeyimiz yok, nefes almaya çıktık." ifadelerini kullandı. 

Dinç, "Koronavirüsten korkmuyor musunuz?" sorusuna şaşkınlığa uğratan bir yanıt verdi:

"Artık onları geçtik diye düşünüyorum. Evde bulaşma riski bence daha yüksek, dışarıda temiz hava var. Evde ailenize bulaştırmaktan korkuyorsunuz." 

Sahilde yürümenin yasak olduğu ve para cezasına çarptırılabileceği anımsatılan Dinç, "Biliyorum ama yapacak hiçbir şey yok. Zaten cepte de para yok." dedi. 

"Bir şekilde kendimi geçindirmeye mecburum"

Sahilde çay sattığını kaydeden bir seyyar satıcı, maddi anlamda sıkıntı çektiğini belirterek, "İnsanlar zor durumda mecbur ihtiyaçları var. İş yok, güç yok, benim yaptığımı da bir nevi hizmet olarak görelim. Bu da bizim ekmek paramız. Evliyim, çoluğum çocuğum var benim. Devletten hiçbir yardım alamıyorum. Cezaevinden yeni çıktım. Bir şekilde kendimi geçindirmeye mecburum." açıklamasını yaptı.

Yorumlar (0)