Eski İngiliz istihbarat subayı ölü bulundu

İstanbul'un Beyoğlu ilçesinde ceseti bulunan kişinin, Suriye'de "Beyaz Baretliler" olarak bilinen gruba desteği ile tanınan eski İngiliz istihbarat subayı James Gustaf Edward Le Mesurier olduğu ortaya çıktı. İstanbul Valiliği, Le Mesurier'in ölümüne ilişkin geniş kapsamlı idari ve adli tahkikatın başlatıldığını duyurdu.

YAŞAM 11.11.2019, 14:27 12.11.2019, 11:47
Eski İngiliz istihbarat subayı ölü bulundu

Olay, saat 05.30 sıralarında İstanbul'un Beyoğlu ilçesinde bulunan Karaköy Kılıç Ali Paşa Cami yanında meydana geldi. Cami görevlileri, caminin yan tarafında bir kişinin yerde hareketsiz yattığını fark edince durumu polis ve sağlık ekiplerine ihbar etti.

Sağlık ekipleri, olay yerine gelerek yerde hareketsiz yatan kişinin hayatını kaybettiğini tespit etti. Bu sırada polis ekipleri de çevrede yoğun güvenlik önlemleri aldı. Cesedin yüzünde kesici alet yarası, elleri ve ayaklarının ise kırık olduğu belirlendi. Ceset, ilk incelemelerin ardından otopsi için İstanbul Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü.

"Beyaz Baretliler"e desteği ile biliniyordu

Yapılan inceleme neticesinde cesedin, Suriye'de "Beyaz Baretliler" olarak bilinen gruba desteği ile bilinen eski İngiliz istihbarat subayı James Gustaf Edward Le Mesurier'e ait olduğu olduğu ortaya çıktı.

48 yaşında olan Le Mesurier'in şüpheli ölümü, polis kayıtlarına "yüksekten düşme" olarak geçti.

Eşi ifade verdi 

Le Mesurier'in eşi, saat 04.00 sıralarında uyku ilacı aldıklarını, kapının çalınması üzerine uyandığını ve çevredekilerin uyarısının ardından eşinin cesedini gördüğünü belirtti. 

İstanbul Valiliğinden açıklama geldi

İstanbul Valiliği, "Beyoğlu'nda İngiliz uyruklu James Gustaf Edward Lemesurier'in ölümüyle ilgili geniş kapsamlı idari ve adli tahkikat başlatılmıştır." açıklamasında bulundu. 

Yorumlar (0)